Teljes leírás
Cinzia Trenchi kifejezetten olyanoknak állította össze ezt a receptgyűjteményt, akik sportos életmódot folytatnak, sokat mozognak, és ehhez illő étrendet szeretnének követni. Ezt figyelembe véve úgy állította össze az egyes fogásokat, hogy fehérjék, egyszeresen telítetlen és ómega-3 zsírsavak, rostok, ásványi anyagok, vitaminok a megfelelő arányban legyenek bennük. A bevezetőt követően egyenként ismerteti a fogyasztásra javasolt élelmiszereket: hüvelyeseket, zabot, kölest, amarántot, lisztféléket (lencse, kukorica, rizs, kamut), gyümölcsöket és csonthéjasakat, zöldségeket, tej- és hústermékeket. A folytatásban a receptek közül válogathatunk, a lapokon csupa egészséges, energiát és lendületet adó étel készítési útmutatója sorjázik: reggelinek valók (túrókrémes körte áfonyaszósszal, gyömbéres-mazsolás banánkenyér, barna rizses minitorta magvakkal), ebédek (zöldséges-currys basmati rizs, spenótos pite hüvelyesekkel, babos zöldségkrémleves, cukkinis amarántfőzelék), vacsorák (csirkés avokádósaláta, zöldséges tojáslepény, tofus-tökös fasírt, cukkinis pulykatekercs), és uzsonnák (almás-áfonyás zselé, fekete rizses falatkák magvakkal, csokirúd kölessel és zabbal). A színes képekkel illusztrált szakácskönyv nemcsak aktív sportolóknak, de mindenkinek ajánlható, aki szeretne egészségesebben étkezni és ehhez ötleteket gyűjt.