Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
Kovács Gyula erdész évtizedek óta foglalkozik a Kárpát-medence gyümölcseinek gyűjtésével, megmentésével. Tízhektáros kertjében ma már 3500 különböző gyümölcsfa található meg, így európai mércével mérve is egy kiemelkedő génbank jött létre, melyet érdemes megismerni, támogatni és belőle ihletet meríteni. A jelen kötet egy későbbi, nagyobb volumenű gyűjteményeskönyv előzményeként látott napvilágot, mely révén a kertészkedésben, a régi magyar gyümölcsfajták megmentésében érdekelt olvasó is bepillantást nyerhet ebbe a monumentális munkába, értékmegőrző küldetésbe. A Tündérkert-mozgalom mára messze túlmutat Kovács Gyula eredeti célkitűzésén, fiókszervezetei országszerte megtalálhatók. A könyv szerzői között Kovács mellett Ambrus Lajost is megtaláljuk; a József Attila-díjas író ad hangot a néma, de annál pompásabb fáknak. Ambrus egy ideje a magyar táj és a magyar konyhaművészet emlékeinek feldolgozásával foglalkozik, amit a Culinaria Hungarica név alatt futó sorozatának egyes kötetei híven reprezentálnak.
Ambrus Lajos (1950-)

Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből

Borító ár
5 000 Ft
Aktuális online ár
4 000 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Ambrus Lajos (1950-)
ISBN
9899634351375, 9789634351375
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2024
Méret
118 o.
Kiadó
Kortárs
Cikkszám
3001085727

Darabszám
Teljes leírás
Kovács Gyula erdész évtizedek óta foglalkozik a Kárpát-medence gyümölcseinek gyűjtésével, megmentésével. Tízhektáros kertjében ma már 3500 különböző gyümölcsfa található meg, így európai mércével mérve is egy kiemelkedő génbank jött létre, melyet érdemes megismerni, támogatni és belőle ihletet meríteni. A jelen kötet egy későbbi, nagyobb volumenű gyűjteményeskönyv előzményeként látott napvilágot, mely révén a kertészkedésben, a régi magyar gyümölcsfajták megmentésében érdekelt olvasó is bepillantást nyerhet ebbe a monumentális munkába, értékmegőrző küldetésbe. A Tündérkert-mozgalom mára messze túlmutat Kovács Gyula eredeti célkitűzésén, fiókszervezetei országszerte megtalálhatók. A könyv szerzői között Kovács mellett Ambrus Lajost is megtaláljuk; a József Attila-díjas író ad hangot a néma, de annál pompásabb fáknak. Ambrus egy ideje a magyar táj és a magyar konyhaművészet emlékeinek feldolgozásával foglalkozik, amit a Culinaria Hungarica név alatt futó sorozatának egyes kötetei híven reprezentálnak.