Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
A tudatos kertművelők körében évek óta terjed a permakultúra gyakorlata, vagyis azon kertészeti gyakorlaté, mely során a kertészek az emberi élőhelyek és mezőgazdasági rendszerek tervezésénél és kialakításánál a természetben zajló ökológiai folyamatokat veszik alapul. Vagyis nem próbálnak meg tájidegen növénycsoportosulásokat nevelni, a kertet, az állatokat és a haszonnövényeket is az adott mikroklíma szerint, az adott természeti tájat utánozva tartják és termesztik. A jelen kötet szerzője több mint két évtizede foglalkozik permakultúrás kertműveléssel. A könyvet azért állította össze, mivel úgy látta, hogy a szakkönyvek alapvetően az évelő növénykultúrák kialakítását tárgyalták, a konyhakertekről alig esett szó. Ezért döntött úgy, hogy egy cikluson át termő növénycsoportosulásokkal fog kísérletezni, a különböző zöldségeket is permakultúrás szemlélettel fogja termeszteni és egymás mellé ültetni.
Greutink, Vera

Édenkert a ház körül. Bőtermő és gyönyörű permakultúrás biokert egyszerűen, természetesen

Borító ár
6 990 Ft
Aktuális online ár
5 243 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Greutink, Vera
ISBN
9786156372840
Egyéb szerzőség
Vojczek Judit (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2024
Méret
228, [1] o.
Kiadó
Kocsis K.
Cikkszám
3001084758
Alcím
bőtermő és gyönyörű permakultúrás biokert egyszerűen, természetesen

Darabszám
Teljes leírás
A tudatos kertművelők körében évek óta terjed a permakultúra gyakorlata, vagyis azon kertészeti gyakorlaté, mely során a kertészek az emberi élőhelyek és mezőgazdasági rendszerek tervezésénél és kialakításánál a természetben zajló ökológiai folyamatokat veszik alapul. Vagyis nem próbálnak meg tájidegen növénycsoportosulásokat nevelni, a kertet, az állatokat és a haszonnövényeket is az adott mikroklíma szerint, az adott természeti tájat utánozva tartják és termesztik. A jelen kötet szerzője több mint két évtizede foglalkozik permakultúrás kertműveléssel. A könyvet azért állította össze, mivel úgy látta, hogy a szakkönyvek alapvetően az évelő növénykultúrák kialakítását tárgyalták, a konyhakertekről alig esett szó. Ezért döntött úgy, hogy egy cikluson át termő növénycsoportosulásokkal fog kísérletezni, a különböző zöldségeket is permakultúrás szemlélettel fogja termeszteni és egymás mellé ültetni.