Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    15%

    Confectumok készíttésének módja 1779

    2 380 Ft
    2 800 Ft
    - +
    Teljes leírás
    A kora újkori magyar művelődéstörténet egyik jelentős forráscsoportja a szakácskönyvek népes családja: a 18. században még párhuzamosan terjednek és válnak ismertté a nyomtatott és írott könyvek. A jelen kötet az Intra Hungariam… sorozat 20. köteteként egy 1779-es erdélyi szakácskönyvet közöl újra betűhűen (amíg a megértést nem akadályozza). A 251 receptet tartalmazó gyűjtemény nem egyszerre, egy kéz révén alakult ki, a filológiai munka során tizenegy különálló lejegyzőt, tizenegy kezet különböztettek meg, vagyis jó sokáig volt „forgalomban” a kézirat, generációk adták tovább egymásnak az így összegyűjtött gasztronómiai tudást.
    Termék részletes adatai
    Vonalkód 9786156173409
    Nyelv magyar
    Egyéb szerzőség Sárdi Margit, S. (1947-) (sajtó alá rend.)
    Megjelenés éve 2021
    Kiadó Attraktor
    Sorozatcím Intra Hungariam... ; 1789-4328 ; 20.
    Alcím 1779
    Cikkszám 3001068170
    Méret 156, [1] o. ; 20 cm