Teljes leírás
Az elmúlt évtizedek során több kiadást megért, nagy sikerű egyetemi tankönyv a Borászat (legutóbb ld. 200608275) új, korszerűsített és jelentősen kibővített formában, három különálló kötetben jelenik meg. Az első, Borászati technológia címet viselő kötet a szőlőtökétől a pohárig követi nyomon a bor útját, a szőlőtermelés, borkészítés és -tárolás, -fogyasztás bonyolult és összetett mozzanatait tárgyalva. A szerzők bevezetésképpen áttekintik a világ és hazánk bortermelésének alakulását, a borszőlőtermelés feltételeit, majd foglalkoznak a betakarítással, a mustkezeléssel, az erjesztési technológiákkal, a borkezeléssel. Bemutatják a szőlőből készült termékeket, a palackozás technikáját, végül borbírálat és a kifinomult borfogyasztás rejtelmeibe is elkalauzolnak. A kiadványt irodalomjegyzék. valamint tárgymutató zárja. A borászati tevékenység szinte teljes egészét felölelő szakkönyv nagy érdeklődésre számíthat, beszerzését nagyobb általános gyűjtőkörű könyvtárakon és szakkönyvtárakon kívül szakirányú képzést folytató iskoláknak is javasoljuk. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Az elmúlt évtizedek során több kiadást megért, nagy sikerű egyetemi tankönyv a Borászat (legutóbb ld. 200608275) új, korszerűsített és jelentősen kibővített formában, három különálló kötetben jelenik meg. Az első, Borászati technológia címet viselő kötet a szőlőtökétől a pohárig követi nyomon a bor útját, a szőlőtermelés, borkészítés és -tárolás, -fogyasztás bonyolult és összetett mozzanatait tárgyalva.