Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    8%

    A magyar vendéglátás és turizmus újkori

    10 580 Ft
    11 500 Ft
    - +
    Teljes leírás
    A nagy alakú, vaskos, kemény táblás kötetben a hazai vendéglátó és turisztikai ipar három veterán vezetője foglalja össze a vendéglátás, a turizmus és a szállodaipar történetét a 19. század közepétől napjainkig. A három önálló tanulmányból összeálló kötet első, nagyobbik felét Szigeti Andor vendéglátástörténete foglalja el, amely a klasszikusnak tekintett, a 19-20. század fordulóján kialakított magyar konyha bemutatása után üzlettípusok és szervezeti formák szerint csoportosítva tekinti át az ipar történetét az utasellátástól a melegkonyhás üzleteken, a cukrászdákon eszpresszókon stb. át a közétkeztetésig bezárólag. A szakirodalomra támaszkodó, adatokban gazdag munka a magyar vendéglátás hírességeimnek és díjainak felsorolásával zárul. A következő rész az idegenforgalmi politikára, a turizmus szervezeti felépítésre és jelenkori helyzetére koncentrálva tekinti át a szervezett vendégfogadás és utaztatás legfőbb hazai jellemzőit. Az utolsó részből pedig a leghíresebb és legpatinásabb magyar szállodákat, valamint a további szálláshelyek (turistaházak, kempingek) kialakulását ismerhetjük meg. A történeti folyamatok és a vendéglátóipar szélesebb gazdaság- és társadalomtörténeti összefüggései helyett inkább az adatok ismertetésére és rendszerezésére koncentráló művet gazdag fekete-fehér (szépia hatású) képanyag illusztrálja, valamint egy színes a 2009-es idegenforgalmi és vendéglátóipart hirdetések formájában bemutató függelék zárja.
    Termék részletes adatai
    Szerző Rubovszky András (1937-);Szigeti Andor;Walkó Miklós
    Kötésfajta kötött
    Vonalkód 9789639935112
    Nyelv magyar
    Oldalszám 360 p.
    Egyéb szerzőség Bártfai Endre (közrem.)
    ÚK szám 201013112
    Cikkszám 3000173132
    Méret 31 cm
    Megjelenés éve cop. 2009
    Súly 1372 gramm