Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    15%

    A Kárpát-medence történelmi gasztronómiája 1.

    2 550 Ft
    3 000 Ft
    - +
    Teljes leírás
    A szerzőpáros (Batár Zsolt Botond és Dr. Kanyó Terézia) arra vállalkozott, hogy a Kárpát-medence történelmi gasztronómiájával alaposabban megismerteti az olvasókat. Az első kötet öt fejezeten keresztül ismerteti az egyes tájegységek, az egyes etnikumok legjellemzőbb ételeit, gasztronómiai hagyományát. A könyv sajátosan elegyíti a történeti nézőpontot a térségek és tájak konyhájának fejlődésével, mai állapotának bemutatásával, mivel az első fejezetben a magyar gasztronómiáról olvashatunk általában, melyben kiemelt helyet foglalnak el a Hungarikumok, a gyulai kolbász, a szikvíz, a kalocsai fűszerpaprika, a PICK téliszalámi, a magyar akácméz, a HERZ Callis téliszalámi, a makói hagyma, a szegedi fűszerpaprika őrleménye, a magyar szürke marha, az UNICUM, a TÖRLEY pezsgő, és a sort még hosszan lehetne folytatni. A fejezetet a kiemelt ételek receptje zárja. A következőkben a trianoni béke lesz egy olyan töréspont a történetben, ami mentén a szerzőpáros elkezdi az egyes népek és tájak ételeit bemutatni, így a német, a bécsi, a cseh, a lengyel, a szlovák, a kárpátaljai, az orosz, az erdélyi, a délvidéki, a horvát, az olasz és a szlovén konyha kapott egy-egy kisebb alfejezetet. A negyedik rész a régebbi korokban meghatározó francia és török konyha érdekességeit mutatja be, melyet a bolgár, a görög és az örmény konyha Kárpát-medencei ételei követnek. Az érdekes szakácskönyvet érdeklődő olvasóknak lehet ajánlani. A kötetet a szerző illusztrációi díszítik.
    Termék részletes adatai
    Szerző Batár Zsolt Botond (1946-)
    Vonalkód 9786158136044
    Nyelv magyar
    Egyéb szerzőség Teleki Sámuel Kulturális Egyesület (közread.);Teleki Sámuel Kulturális Egyesület (közread.)
    Megjelenés éve 2021
    Kiadó Teleki S. Kult. Egyes.
    Sorozatcím Történelmi gasztronómia ; 1.
    Cikkszám 3001067785
    Méret 176 o. : ill. ; 25 cm