Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
23%
Teljes leírás
A kulturális antropológiát és néprajzot művelő szerző monográfiájában a szikvíz és a hozzá szorosan kapcsolódó fröccs történetét dolgozza föl. Kiindulópontja az a régi fölismerés,, hogy a gasztronómiához eszmék is társulnak, az európai kulinária bizonyos ételekhez, italokhoz eszmei többletértékeket társít. A magyarok számára az egyik ilyen jelentéstöbblettel bíró ital a fröccs, amely Márai Sándor szerint „a hosszú élet titka”. Fülöp Zoltán Ottó hat nagy fejezet sorában tekinti át a szikvíz történetét.

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Fülöp Zoltán Ottó

A borvíztől a hungarikumig

Borító ár
3 600 Ft
Aktuális online ár
2 772 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Fülöp Zoltán Ottó
ISBN
9789634560913
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2021
Méret
242 o.
Kiadó
Balassi
Cikkszám
3001066731

Darabszám
Teljes leírás
A kulturális antropológiát és néprajzot művelő szerző monográfiájában a szikvíz és a hozzá szorosan kapcsolódó fröccs történetét dolgozza föl. Kiindulópontja az a régi fölismerés,, hogy a gasztronómiához eszmék is társulnak, az európai kulinária bizonyos ételekhez, italokhoz eszmei többletértékeket társít. A magyarok számára az egyik ilyen jelentéstöbblettel bíró ital a fröccs, amely Márai Sándor szerint „a hosszú élet titka”. Fülöp Zoltán Ottó hat nagy fejezet sorában tekinti át a szikvíz történetét.