Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
Egyszerre lapozgatható a disznóvágásról szóló gasztronómia- és kultúrtörténeti írásként (sőt, talán még szociográfiaként is), valamint speciális szakácskönyvként a Pálinkás Norbert által jegyzett kötet, amely a témát a maga teljességében igyekszik feldolgozni - akárcsak a hozzáértők a disznót. Mert a disznóölés során bizony a jószág szó szerint szőröstül-bőröstül hasznosul, különféle finomságok valóságos garmadájával ajándékozva meg halála után minket, embereket. A kötet vezérszálul a disznóvágás műveletét és a leölt disznó feldolgozásának a "forgatókönyvét" használja, ennek részletes ismertetése mellett - ám korántsem mellesleg - sorolja azokat a fogásokat, amelyeket hagyományosan készítenek a friss húsból, egyebekből. Így olvashatunk elsőként magáról a szúrásról (és a sült vérről, véromlettről), majd a belsőségek, a fej, a háj, a lapocka, a láb és csülök, a borda, a dagadó, a tarja, a comb, a csontok feldolgozásáról, a kolbász- és hurkatöltésről, a tepertő és zsír kisütéséről, illetve a füstölésről. A személyes hangvételű sztorikkal, anekdotákkal kísért, praktikumból és szórakozásból egyaránt forgatható, színes fotókkal illusztrált kötet széles körben ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Pálinkás Norbert

100% disznó

Borító ár
6 990 Ft
Aktuális online ár
5 243 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Pálinkás Norbert
ISBN
9786155331756
Egyéb szerzőség
Szabó Gábor (fotó)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2016
Méret
28 cm
Kiadó
Geopen
Cikkszám
3001021939

Darabszám
Teljes leírás
Egyszerre lapozgatható a disznóvágásról szóló gasztronómia- és kultúrtörténeti írásként (sőt, talán még szociográfiaként is), valamint speciális szakácskönyvként a Pálinkás Norbert által jegyzett kötet, amely a témát a maga teljességében igyekszik feldolgozni - akárcsak a hozzáértők a disznót. Mert a disznóölés során bizony a jószág szó szerint szőröstül-bőröstül hasznosul, különféle finomságok valóságos garmadájával ajándékozva meg halála után minket, embereket. A kötet vezérszálul a disznóvágás műveletét és a leölt disznó feldolgozásának a "forgatókönyvét" használja, ennek részletes ismertetése mellett - ám korántsem mellesleg - sorolja azokat a fogásokat, amelyeket hagyományosan készítenek a friss húsból, egyebekből. Így olvashatunk elsőként magáról a szúrásról (és a sült vérről, véromlettről), majd a belsőségek, a fej, a háj, a lapocka, a láb és csülök, a borda, a dagadó, a tarja, a comb, a csontok feldolgozásáról, a kolbász- és hurkatöltésről, a tepertő és zsír kisütéséről, illetve a füstölésről. A személyes hangvételű sztorikkal, anekdotákkal kísért, praktikumból és szórakozásból egyaránt forgatható, színes fotókkal illusztrált kötet széles körben ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"