Teljes leírás
Egyre több helyről hallani, hogy a nagyüzemű mezőgazdaság, a tömeges húsfogyasztás fenntarthatatlan lesz nemcsak hosszú-, hanem akár rövidtávon is. A jelen kötet szerzője egyrészt bemutatja, hogy milyen ökológiai lábnyoma van egy-egy bolti paradicsomnak, milyen többletköltségekkel járnak a nagyüzemi mezőgazdaság során előállított zöldségek, s hogy milyen vegyszerekkel mérgezi magát a lakosság, amikor úgy dönt, hogy a bolti zöldségeket választja, de emellett alternatívát is kínál könyve. A zöldségekből részben vagy teljesen önellátásra berendezkedni vágyó családok és közösségek számára fogalmaz meg hasznos és alapvető tanácsokat, lévén maga is kertész, aki most már Michelin-csillagos éttermeknek szállít zöldségeiből. Dóra Melinda Tünde a saját tapasztalatai mellett számtalan szakcikken és szakkönyvön is átrágta magát, hogy lehetőleg naprakész és tudományosan megalapozott kijelentéseket adhasson át olvasóinak, s ezt egészíti ki a termelőkkel folytatott interjúk sora is.