Teljes leírás
Friss, merész és lenyűgöző - így jellemzi három szóval Cserháti Tamara az izraeli konyhaművészetet, amelynek csínját-bínját jómaga izraeli anyósától tanulta el. Receptjei legjavát most a magyar olvasókkal is megosztja, akik kedvükre válogathatnak a valóban kiváló, nagyon ízletes fogások közt, amelyeken egyaránt érződik a mediterrán, a közel-keleti, az afrikai, a hagyományos zsidó gasztronómia hatása. Bevezetőjét az első rész követik, amelyekben klasszikus helyi ételeket mutat be: a hummuszt, a tahinit, a shakshukát, a sült padlizsánt, a falafelt, a latkeszt, a pitát - és hasonlókat. A folytatásban válogathatunk saláták és zöldséges fogások, levesek, vegetáriánus és halas ételek, húsos receptek, köretek és desszertek közül. Így olyan különlegességekkel színesíthetjük megszokott repertoárunkat, mint a khachapouri, a mézes barchesz, az egészben sült karfiol, a fűszeres csicseriborsó-leves, a céklás kuszkusz kecskesajttal és dióval, a mentás bárányborda, az izraeli saláta vagy a fűszeres sült édesburgonya. A színes fényképekkel kísért szakácskönyv végén receptjegyzék segíti a keresést.