Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
23%
Teljes leírás
Nemcsak finom tömény italra, de tudásra is szomjazó whiskyrajongók zsebébe kívánkozik ez a tenyérnyi könyvecske, amely egyfajta whisky-kisokosként segít megtudni minden fontos információt erről az alkoholfajtáról. A szerző - aki természetesen maga is rajongó - alapvető ismeretek áttekintésével kezd: az első szakaszban definiálja a whiskyt, ír rövid történetéről, készítési módjáról, ízvilágáról, mértékegységeiről, a csodaszép whiskycímkékről, az ital tárolásáról és a fogyasztásához ajánlott elegáns kellékekről. A folytatásban a whiskyfajtákat mutatja be (New make spirit, Single Malt Scotch, Single Grain Scotch, ír maláta- és gabonawhiskey, Bourbon whiskey, Kentucky straight, Tennessee whiskey, rozs-, búza- és kukoricawhiskey - és így tovább), illetve azokat a speciális eljárásokat, amelyekkel a különleges whiskyk (vagy whiskey-k) készülnek (pl.: non-chill filtered, single cask, independent bottling, soleraérlelés stb.). Az utolsó két részben ismerteti gyártó országok szerint a világ legnevesebb whiskyjeit, és beavat abba, hogy miként lehet a legmagasabb fokú élvezettel kóstolgatni ezt az erős, karakteres italt. A kiadványt - amelyet mindössze pár rajzolt ábra kísér - szómagyarázat és irodalomjegyzék zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Kovács Dávid Gábor

Whisky zsebkönyv

Borító ár
2 990 Ft
Aktuális online ár
2 302 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kovács Dávid Gábor
ISBN
9789631368680
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2022
Méret
159, [2] o.
Kiadó
Corvina
Cikkszám
3001075993

Darabszám
Teljes leírás
Nemcsak finom tömény italra, de tudásra is szomjazó whiskyrajongók zsebébe kívánkozik ez a tenyérnyi könyvecske, amely egyfajta whisky-kisokosként segít megtudni minden fontos információt erről az alkoholfajtáról. A szerző - aki természetesen maga is rajongó - alapvető ismeretek áttekintésével kezd: az első szakaszban definiálja a whiskyt, ír rövid történetéről, készítési módjáról, ízvilágáról, mértékegységeiről, a csodaszép whiskycímkékről, az ital tárolásáról és a fogyasztásához ajánlott elegáns kellékekről. A folytatásban a whiskyfajtákat mutatja be (New make spirit, Single Malt Scotch, Single Grain Scotch, ír maláta- és gabonawhiskey, Bourbon whiskey, Kentucky straight, Tennessee whiskey, rozs-, búza- és kukoricawhiskey - és így tovább), illetve azokat a speciális eljárásokat, amelyekkel a különleges whiskyk (vagy whiskey-k) készülnek (pl.: non-chill filtered, single cask, independent bottling, soleraérlelés stb.). Az utolsó két részben ismerteti gyártó országok szerint a világ legnevesebb whiskyjeit, és beavat abba, hogy miként lehet a legmagasabb fokú élvezettel kóstolgatni ezt az erős, karakteres italt. A kiadványt - amelyet mindössze pár rajzolt ábra kísér - szómagyarázat és irodalomjegyzék zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"