Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
A hagyományos magyar ételekről már több kiváló könyvet is közreadott a szerző, akik most a nyugati országrész (elsősorban Vas megye) vad- és halételeinek receptjeit ismerteti, összesen hetvenhét specialitás készítési útmutatóját közli. A könyv első felében a vadételek kaptak helyet, olyan húsok felhasználásával, mint a fogoly (lencseleves fogolyhússal), a fácán (Károlyi fácánleves), a vadkacsa (párolt vadkacsa tejfölösen), a nyúl (nyúlpástétom), a vaddisznó (konyakos vaddisznómáj), a szarvas (szarvasfilé) és az őz (hagymás őzmáj almával). A halételekhez pisztrángot, harcsát, pontyot, sügért, csukát javallott beszereznünk, hogy aztán elkészülhessen a rábai halsaláta, a füstölt halas töltött káposzta, a harcsa brassói, a magyaros halkolbász, a fogas vajban, vagy éppen a sügéres lasagne. A küllemében is igényes, Ferkovits József vízfestményeivel illusztrált, a békebeli szakácskönyveket idéző kötet mindenkinek ajánlható, aki kész kipróbálni a jellegzetes vasi konyha fogásait. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Majthényi László (1966-)

Vad - és halételek a nyugati végeken

Borító ár
3 490 Ft
Aktuális online ár
2 618 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Majthényi László (1966-)
ISBN
9786155847967
Egyéb szerzőség
Ferkovics József (1961-) (ill.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2020
Méret
104 o. : ill. ; 22x22 cm
Kiadó
Szülőföld Kvk.
Cikkszám
3001049223

Darabszám
Teljes leírás
A hagyományos magyar ételekről már több kiváló könyvet is közreadott a szerző, akik most a nyugati országrész (elsősorban Vas megye) vad- és halételeinek receptjeit ismerteti, összesen hetvenhét specialitás készítési útmutatóját közli. A könyv első felében a vadételek kaptak helyet, olyan húsok felhasználásával, mint a fogoly (lencseleves fogolyhússal), a fácán (Károlyi fácánleves), a vadkacsa (párolt vadkacsa tejfölösen), a nyúl (nyúlpástétom), a vaddisznó (konyakos vaddisznómáj), a szarvas (szarvasfilé) és az őz (hagymás őzmáj almával). A halételekhez pisztrángot, harcsát, pontyot, sügért, csukát javallott beszereznünk, hogy aztán elkészülhessen a rábai halsaláta, a füstölt halas töltött káposzta, a harcsa brassói, a magyaros halkolbász, a fogas vajban, vagy éppen a sügéres lasagne. A küllemében is igényes, Ferkovits József vízfestményeivel illusztrált, a békebeli szakácskönyveket idéző kötet mindenkinek ajánlható, aki kész kipróbálni a jellegzetes vasi konyha fogásait. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"