Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
Terroir - egy olyan szakkifejezés, amelyet elsősorban a borászattal foglalkozók ismerhetnek. Olyan területet jelent, amelynek sajátos mikroklímája, talajviszonyai, fizikai és biológiai környezete, ökoszisztémája sajátos jellemzőkkel gazdagítja-színezi a lokális borászati-szőlészeti kultúrát. Ilyen értelemben mutatja be a szerző a Tokaji borvidéket, elsőként ismertetve annak földrajzát, geológiáját. A folytatásban ír a helyi szőlőművelés történetéről; a környék dűlőiről, teraszairól és birtokairól; a hegyaljai és borvidéki pincékről, valamint a pincepenészről; a szőlészet-borászat tárgyi emlékeiről (kapa, metszőkés és -olló, prés, hordó stb.); illetve a mikrobákról, mint a "terroir" fontos részeiről. Az utolsó - a kötet jó harmadát kitevő - rész az itt termő szőlőfajtákat ismerteti (más elnevezés, származás, elterjedés, jellemzés, minősítés és változatok) ábécérendben, az Alanttermőtől a Zétáig. Zárásképp a borvidék jövőjéről olvashatunk röviden, s itt kapott helyet az irodalomjegyzék is. A színes fotókkal gazdagon illusztrált mű elsősorban érdeklődő laikusok figyelmére számíthat. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Tokaj terroir

Borító ár
4 900 Ft
Aktuális online ár
3 675 Ft
Termék részletes adatai
ISBN
9786155666280, 9786155666285
Egyéb szerzőség
Bihari Zoltán (szerk.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2019
Méret
159 o. : ill., színes, részben térk. ; 29 cm
Kiadó
Agroinform
Cikkszám
3001043209

Darabszám
Teljes leírás
Terroir - egy olyan szakkifejezés, amelyet elsősorban a borászattal foglalkozók ismerhetnek. Olyan területet jelent, amelynek sajátos mikroklímája, talajviszonyai, fizikai és biológiai környezete, ökoszisztémája sajátos jellemzőkkel gazdagítja-színezi a lokális borászati-szőlészeti kultúrát. Ilyen értelemben mutatja be a szerző a Tokaji borvidéket, elsőként ismertetve annak földrajzát, geológiáját. A folytatásban ír a helyi szőlőművelés történetéről; a környék dűlőiről, teraszairól és birtokairól; a hegyaljai és borvidéki pincékről, valamint a pincepenészről; a szőlészet-borászat tárgyi emlékeiről (kapa, metszőkés és -olló, prés, hordó stb.); illetve a mikrobákról, mint a "terroir" fontos részeiről. Az utolsó - a kötet jó harmadát kitevő - rész az itt termő szőlőfajtákat ismerteti (más elnevezés, származás, elterjedés, jellemzés, minősítés és változatok) ábécérendben, az Alanttermőtől a Zétáig. Zárásképp a borvidék jövőjéről olvashatunk röviden, s itt kapott helyet az irodalomjegyzék is. A színes fotókkal gazdagon illusztrált mű elsősorban érdeklődő laikusok figyelmére számíthat. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"