Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    8%

    Tokaj terroir

    4 508 Ft
    4 900 Ft
    - +
    Teljes leírás
    Terroir - egy olyan szakkifejezés, amelyet elsősorban a borászattal foglalkozók ismerhetnek. Olyan területet jelent, amelynek sajátos mikroklímája, talajviszonyai, fizikai és biológiai környezete, ökoszisztémája sajátos jellemzőkkel gazdagítja-színezi a lokális borászati-szőlészeti kultúrát. Ilyen értelemben mutatja be a szerző a Tokaji borvidéket, elsőként ismertetve annak földrajzát, geológiáját. A folytatásban ír a helyi szőlőművelés történetéről; a környék dűlőiről, teraszairól és birtokairól; a hegyaljai és borvidéki pincékről, valamint a pincepenészről; a szőlészet-borászat tárgyi emlékeiről (kapa, metszőkés és -olló, prés, hordó stb.); illetve a mikrobákról, mint a "terroir" fontos részeiről. Az utolsó - a kötet jó harmadát kitevő - rész az itt termő szőlőfajtákat ismerteti (más elnevezés, származás, elterjedés, jellemzés, minősítés és változatok) ábécérendben, az Alanttermőtől a Zétáig. Zárásképp a borvidék jövőjéről olvashatunk röviden, s itt kapott helyet az irodalomjegyzék is. A színes fotókkal gazdagon illusztrált mű elsősorban érdeklődő laikusok figyelmére számíthat. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
    Termék részletes adatai
    Kötésfajta kötött ; 7500,- Ft ; 978-615-5666-28-5 ; 978-615-5666-28-5-0
    Vonalkód 9786155666280
    ISBN 9786155666280, 9786155666285
    Nyelv magyar
    Egyéb szerzőség Bihari Zoltán (szerk.)
    ÚK szám 201913060
    Cikkszám 3001043209
    Méret 0/0 (835)