Teljes leírás
Egy egész szakácskönyvet szentelni a tojásnak nagy merészségnek tűnik, a nemzetközileg elismert séf, Michel Roux azonban vállalja a kihívásban rejlő rizikót, és egy pazar, több mint 130 receptet magában foglaló könyvvel mutatja be meggyőzően, hogy ebből az egyszerű és közismert alapanyagból milyen fenséges ételeket lehet készíteni. „Tisztelője és egyben rajongója vagyok a tojásnak, a természet eme zseniális ajándékának, amely a főzés minden lehetséges módja során felhasználható. Mégis úgy látom, igencsak alulértékelt ez a ragyogó élelmiszer, amelynek egyedülálló csodáját manapság gyakran háttérbe szorítják, elhomályosítják a drága, luxus alapanyagok.” Ezzel a bevezető gondolattal kezdi könyvét Michel Roux, melynek első részében a különböző tojásokkal, valamint a tojás részeivel és lehetséges elkészítési módjaival ismerkedhetünk meg.