Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
A különböző vallások és kultúrák az alkoholos italok feltalálását, s itt elsősorban a borra érdemes gondolnunk, egy-egy kiemelkedő személy vagy isteni alak (vagyis prótosz heuretész) nevéhez kötik. A Biblia szerint Noé készített először bort a szőlő levének megerjesztésével, hogy az özönvíz alatt elpusztult milliók miatt érzett bánatát enyhítse, a görög mitológiában Dionüszosz terjeszti el a kulturált ivás művészetét a hellének között. Az alkoholos italok jelen vannak a mindennapi életünkben, a hétköznapokkal szemben az ünnepnapok rituális idejét is kijelölhetik. Ha alaposan végigolvassuk a jelen kiadványt és a benne leírtakat gyakorlatban is alkalmazzuk, semmi sem állhatja utunkat a tekintetben, hogy otthon is elkészítsük kedvelt italainkat, Aaron Hyde ugyanis a házi szeszfőzés rejtelmeibe avatja be kísérletező kedvű olvasóit. A vodka és a gin például kifejezetten egyszerű desztillációs eljárások révén állítható elő, nem kell az italt ezt követően még évekig hordókban érlelnünk.
Hyde, Aaron

Szeszfőzés házilag - Útmutató kezdő és haladó házipárlat-készítőknek

Borító ár
9 775 Ft
Aktuális online ár
7 331 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Hyde, Aaron
ISBN
9789635096343
Egyéb szerzőség
Alföldy Zsigmond Péter (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2023
Méret
223 o.
Kiadó
Scolar
Cikkszám
3001077365
Alcím
útmutató kezdő és haladó házipárlat-készítőknek

Darabszám
Teljes leírás
A különböző vallások és kultúrák az alkoholos italok feltalálását, s itt elsősorban a borra érdemes gondolnunk, egy-egy kiemelkedő személy vagy isteni alak (vagyis prótosz heuretész) nevéhez kötik. A Biblia szerint Noé készített először bort a szőlő levének megerjesztésével, hogy az özönvíz alatt elpusztult milliók miatt érzett bánatát enyhítse, a görög mitológiában Dionüszosz terjeszti el a kulturált ivás művészetét a hellének között. Az alkoholos italok jelen vannak a mindennapi életünkben, a hétköznapokkal szemben az ünnepnapok rituális idejét is kijelölhetik. Ha alaposan végigolvassuk a jelen kiadványt és a benne leírtakat gyakorlatban is alkalmazzuk, semmi sem állhatja utunkat a tekintetben, hogy otthon is elkészítsük kedvelt italainkat, Aaron Hyde ugyanis a házi szeszfőzés rejtelmeibe avatja be kísérletező kedvű olvasóit. A vodka és a gin például kifejezetten egyszerű desztillációs eljárások révén állítható elő, nem kell az italt ezt követően még évekig hordókban érlelnünk.