Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Saly Noémi két korábbi kötetében (Az én Budám, 2024; Az én Pestem, 2024) gyűjtötte össze a főváros hajdani vendéglátó helyeinek emlékezetét idéző tanulmányait, esszéit. Mostani könyve – az előzőekéhez hasonlóan – évtizedek cikkterméséből tallóz, ám ezúttal jóval tágabb földrajzi horizonton, a Dunántúltól Szegeden át Erdélyig, időben pedig a középkortól napjainkig kalandozik a magyar gasztronómia világában. A 21 esszé, tanulmány, illetve recepttel tűzdelt történeti nézőpontú cikk sorában az első a hajdani vasárnapi ebédmeghívások etikettjében igazít el, visszatekintve a 16. századi udvarházak vendégváró szokásaiig. Rövid írás szól arról, hogy ebéd nincs leves nélkül; közülük az egyik legnépszerűbb a zöldségleves, amely minden egyszerűsége ellenére megfontolandó dilemmákat vet föl a friss zöldborsó vagy a zsenge kelkáposzta alkalmazásának kérdéséig.

Saly Noémi (1956-)

Se nem Buda, se nem Pest ... de nem kevés evés

Borító ár
4 950 Ft
Kötött ár
4 455 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Saly Noémi (1956-)
ISBN
9786155640759
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2025
Méret
210, [1] o.
Kiadás pontos dátuma
2025.05.14
Kiadó
Ab Ovo
Cikkszám
3001093429
Alcím
...de nem kevés evés

Darabszám
Teljes leírás
Saly Noémi két korábbi kötetében (Az én Budám, 2024; Az én Pestem, 2024) gyűjtötte össze a főváros hajdani vendéglátó helyeinek emlékezetét idéző tanulmányait, esszéit. Mostani könyve – az előzőekéhez hasonlóan – évtizedek cikkterméséből tallóz, ám ezúttal jóval tágabb földrajzi horizonton, a Dunántúltól Szegeden át Erdélyig, időben pedig a középkortól napjainkig kalandozik a magyar gasztronómia világában. A 21 esszé, tanulmány, illetve recepttel tűzdelt történeti nézőpontú cikk sorában az első a hajdani vasárnapi ebédmeghívások etikettjében igazít el, visszatekintve a 16. századi udvarházak vendégváró szokásaiig. Rövid írás szól arról, hogy ebéd nincs leves nélkül; közülük az egyik legnépszerűbb a zöldségleves, amely minden egyszerűsége ellenére megfontolandó dilemmákat vet föl a friss zöldborsó vagy a zsenge kelkáposzta alkalmazásának kérdéséig.