Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
Kalas Györgyi már korábban is jelentkezett gasztronómiai témájú kötettel (akkor balatoni ételek ihlették könyvírásra), és most is effajta művel örvendezteti meg elsősorban azokat a gyerekeket, akik nemcsak a pocakjukat szeretik, de van bennük intellektuális kíváncsiság, és szívesen olvasnak arról, hogy kedvenc ételeiknek vajon honnan származnak, az alapanyagaik honnan erednek, léteztek-e már a régi időkben, s ha igen, akkor milyen formában. Sok egyéb mellett megtudhatják például, hogy pizzát már az ókorban is ettek, csakhogy paradicsomszósz nélkül, merthogy a paradicsom csak Amerika felfedezése után jutott el Európába; helyette olívaolajjal, mézzel, rozmaringgal fogyasztották Itáliában. Hasonló a helyzet a hagyományos magyar fogásnak számító paprikás krumplival, amelynek gyakorlatilag egyetlen egy hozzávalója sem európai eredetű, kivéve a jófajta kolbászt, szalonnát. Megtudhatják azt is, hogy a pattogatott kukoricát őshazájában nyaklánccá fűzték; hogy a szendvicset névadója, Lord Sandwich kifejezetten kártyapartikra rendelte meg; és hogy a palacsinta ott lapult már a legionáriusok táskájában is, igaz nem túróval vagy lekvárral, hanem hússal töltve. Emellett még szó esik a fagyiról, a kakaóról és csokiról, a hamburgerről, a szusiról, a rántott húsról, a sült krumpliról, a teáról és a müzliről is. A - felnőttek számára is - olvasmányos művelődés- és gasztronómiatörténeti kötetet Horváth Ildi igényes, színes rajzai kísérik; tíz éves kor felett ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Sandwich grófja és a nápolyi pizza

Kalas Györgyi

Borító ár
3 990 Ft
Aktuális online ár
3 192 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kalas Györgyi
ISBN
9789635871117, 9789634107569
Egyéb szerzőség
Horváth Ildi (1977-) (ill.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2021
Egyéb információk
87 o.
Kiadó
Pagony
Cikkszám
3001059140
Alcím
kedvenc ételeink története

Darabszám
Teljes leírás
Kalas Györgyi már korábban is jelentkezett gasztronómiai témájú kötettel (akkor balatoni ételek ihlették könyvírásra), és most is effajta művel örvendezteti meg elsősorban azokat a gyerekeket, akik nemcsak a pocakjukat szeretik, de van bennük intellektuális kíváncsiság, és szívesen olvasnak arról, hogy kedvenc ételeiknek vajon honnan származnak, az alapanyagaik honnan erednek, léteztek-e már a régi időkben, s ha igen, akkor milyen formában. Sok egyéb mellett megtudhatják például, hogy pizzát már az ókorban is ettek, csakhogy paradicsomszósz nélkül, merthogy a paradicsom csak Amerika felfedezése után jutott el Európába; helyette olívaolajjal, mézzel, rozmaringgal fogyasztották Itáliában. Hasonló a helyzet a hagyományos magyar fogásnak számító paprikás krumplival, amelynek gyakorlatilag egyetlen egy hozzávalója sem európai eredetű, kivéve a jófajta kolbászt, szalonnát. Megtudhatják azt is, hogy a pattogatott kukoricát őshazájában nyaklánccá fűzték; hogy a szendvicset névadója, Lord Sandwich kifejezetten kártyapartikra rendelte meg; és hogy a palacsinta ott lapult már a legionáriusok táskájában is, igaz nem túróval vagy lekvárral, hanem hússal töltve. Emellett még szó esik a fagyiról, a kakaóról és csokiról, a hamburgerről, a szusiról, a rántott húsról, a sült krumpliról, a teáról és a müzliről is. A - felnőttek számára is - olvasmányos művelődés- és gasztronómiatörténeti kötetet Horváth Ildi igényes, színes rajzai kísérik; tíz éves kor felett ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"