Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
A neves gasztroblogger és szakácskönyvszerző a japán konyha ikonikus ételével, a rámennel szeretné alaposabban megismertetni kezdő vagy már a szakácsművészetben gyakorlottabb olvasóit. Kárai Dávid, ahogy könyve nyitányában kifejti, nem gondolta volna, hogy a rámennel ilyen szoros viszonyt fog kialakítani, ami végül a távol-keleti ország felkeresésében csúcsosodik ki. Könyvében Kárai kifejti, hogy a rámen nem csupán egy japán étel, hanem életérzés, szinte már filozófia, amelynek nem a pontos recept a lényege, hanem a szemlélet, amit könyve révén minden érdeklődő elsajátíthat. A ráment éppen a változatossága, alakíthatósága emeli ki a hasonló ételek sorából: mindenki megtalálhatja ugyanis a neki tetsző változatot, s ha már belejött az elkészítésbe, saját receptet is kialakíthat. A könyvből az étel története után a legmeghatározóbb válfajokat, a sió, a tonkocu, a sóju és a miszó ráment, amelyek területenként eltérnek, mivel északon inkább testesebb húsételek, Tokió környékén a halas változat, délen pedig a szárnyasok dominálnak.

Rámen

Kárai Dávid (1989-)

Borító ár
8 500 Ft
Kötött ár
7 650 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kárai Dávid (1989-)
ISBN
9789636147976
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2025
Egyéb információk
238 o.
Kiadás pontos dátuma
2025.12.08
Kiadó
BookLab
Cikkszám
3001097926
Sorozatcím
Ízekre szedve

Darabszám
Teljes leírás
A neves gasztroblogger és szakácskönyvszerző a japán konyha ikonikus ételével, a rámennel szeretné alaposabban megismertetni kezdő vagy már a szakácsművészetben gyakorlottabb olvasóit. Kárai Dávid, ahogy könyve nyitányában kifejti, nem gondolta volna, hogy a rámennel ilyen szoros viszonyt fog kialakítani, ami végül a távol-keleti ország felkeresésében csúcsosodik ki. Könyvében Kárai kifejti, hogy a rámen nem csupán egy japán étel, hanem életérzés, szinte már filozófia, amelynek nem a pontos recept a lényege, hanem a szemlélet, amit könyve révén minden érdeklődő elsajátíthat. A ráment éppen a változatossága, alakíthatósága emeli ki a hasonló ételek sorából: mindenki megtalálhatja ugyanis a neki tetsző változatot, s ha már belejött az elkészítésbe, saját receptet is kialakíthat. A könyvből az étel története után a legmeghatározóbb válfajokat, a sió, a tonkocu, a sóju és a miszó ráment, amelyek területenként eltérnek, mivel északon inkább testesebb húsételek, Tokió környékén a halas változat, délen pedig a szárnyasok dominálnak.