Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
A Quintessence Palinkas Könyvek nyolcadik kötetének Gyökerek ‒ múlt fejezeteben 1989-től 2004-ig boncolgatja a pálinkafőzés jövedéki ellenőrzésének történetét, a szeszfőzdék működését Turi Zsolt.Az Értékek – jelen fejezetben a 2024. évi Quintessence Pálinka- es Parlatverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be magyar es angol nyelven. Megismerhetik az aranyérmet elért magán es bérfőzetett tételeket előállító személyeket is Takács László es Nyilasi Béla jóvoltából.A Lehetőségek – jövő fejezetben előbb a Vilmoskörte érzékszervi sajátosságainak változását vizsgálta Lunczer János, arra keresve a választ, hogy a lepárlás es az erjesztés technológiájában ugyanazon gyümölcsből, azonos feltételek mellett készült parlatok milyen merhető es érzékszervi különbségekkel rendelkeznek eltérő élesztőtípusok, valamint tapsok használata mellett.Pavlicsek Csaba néhány hazai berkenye ‒ fekete, madár, házi es svéd ‒ aroma összetételét boncolgatta, közreadva azok elkészített aromakereket is. 0A lepárlási folyamat valós idejű adatainak monitorozásával kapcsolatos lehetőséget elemezte Torda Tibor, akinek eltökélt szándéka a pálinka készítés során a szubjektivitás visszaszorítása a folyamat azonnali, valós idejű merhetővé tételével. Az általa gondolati síkon megalkotott, ehhez szükséges berendezés neve: RT-VAM®.A fejezet negyedik tanulmányában is előtérbe kerül a merés. Az erjesztés során sokszor azonnali beavatkozást kell eszközölnünk, ezért célszerű folyamatosan figyelemmel kísérnünk annak változásait. Ezzel kapcsolatosan ismerteti kísérletet Szedmák György es Kun Szilárd, akik az erjesztés online diagnosztikai eszközök (IoT) segítségével való nyomon követeset vettek górcső alá.A Függelékben a XIV. Quintessence megmeríttetés 2024 adatait es eredményeit tesszük közzé.

Hamarosan rendelhető

Kun Szilárd, Lunczer János, Nyilasi Béla, Pavlicsek Csaba, Szedmák György, Takács László, Torda Tibor, Turi Zsolt

Quintessence – 2024 A Pálinka Világa

Borító ár
5 000 Ft
Várható ár
4 500 Ft

Várható megjelenés: 2025.04

Termék részletes adatai
Szerző
Kun Szilárd, Lunczer János, Nyilasi Béla, Pavlicsek Csaba, Szedmák György, Takács László, Torda Tibor, Turi Zsolt
ISBN
9772498862682
Nyelv
magyar
Kiadó
Ongai Kulturális Egyesület
Cikkszám
3001092823

Teljes leírás
A Quintessence Palinkas Könyvek nyolcadik kötetének Gyökerek ‒ múlt fejezeteben 1989-től 2004-ig boncolgatja a pálinkafőzés jövedéki ellenőrzésének történetét, a szeszfőzdék működését Turi Zsolt.Az Értékek – jelen fejezetben a 2024. évi Quintessence Pálinka- es Parlatverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be magyar es angol nyelven. Megismerhetik az aranyérmet elért magán es bérfőzetett tételeket előállító személyeket is Takács László es Nyilasi Béla jóvoltából.A Lehetőségek – jövő fejezetben előbb a Vilmoskörte érzékszervi sajátosságainak változását vizsgálta Lunczer János, arra keresve a választ, hogy a lepárlás es az erjesztés technológiájában ugyanazon gyümölcsből, azonos feltételek mellett készült parlatok milyen merhető es érzékszervi különbségekkel rendelkeznek eltérő élesztőtípusok, valamint tapsok használata mellett.Pavlicsek Csaba néhány hazai berkenye ‒ fekete, madár, házi es svéd ‒ aroma összetételét boncolgatta, közreadva azok elkészített aromakereket is. 0A lepárlási folyamat valós idejű adatainak monitorozásával kapcsolatos lehetőséget elemezte Torda Tibor, akinek eltökélt szándéka a pálinka készítés során a szubjektivitás visszaszorítása a folyamat azonnali, valós idejű merhetővé tételével. Az általa gondolati síkon megalkotott, ehhez szükséges berendezés neve: RT-VAM®.A fejezet negyedik tanulmányában is előtérbe kerül a merés. Az erjesztés során sokszor azonnali beavatkozást kell eszközölnünk, ezért célszerű folyamatosan figyelemmel kísérnünk annak változásait. Ezzel kapcsolatosan ismerteti kísérletet Szedmák György es Kun Szilárd, akik az erjesztés online diagnosztikai eszközök (IoT) segítségével való nyomon követeset vettek górcső alá.A Függelékben a XIV. Quintessence megmeríttetés 2024 adatait es eredményeit tesszük közzé.