Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
A Quintessence Pálinkás Könyvek hatodik kötetének Gyökerek - múlt fejezetében a Kádár-korszak tilos pálinkafőzés és a szeszfőzdék pénzügyőri ellenőrzésének gyakorlatát boncolgatjuk. A pénzügyőri leleplezési technikák mellett számos fotó, kép segítségével betekintést nyerhetünk a korszak pálinkával kapcsolatos gondolkodásába. Az Értékek - jelen fejezetben a 2022. évi Quintessence aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be magyar és angol nyelve. Megismerhetik az aranyérmet elért magán és bérfőzetett tételeket előállító személyeket is. A Lehetőségek - jövő fejezetben előbb a borászatban már alkalmazott többkomponensű élesztők anyagcsere-tevékenységét vizsgáljuk a gyümölcscefrében. Ezen nem-Saccharomyces élesztők leírásaik alapján érzékelhető mértékben befolyásolhatják a késztermék érzékszervi jellemzőit, és így gyümölcsösebb és gazdagabb ízvilágot alakíthatnak ki. Egy másik tanulmányban a bioreguláció szerepének vizsgálata került gorcső alá a gyümölcscefre erjesztése során, amikor is a cefre savvédelme történhet megfelelő savak adagolásával vagy bioreguláció útján olyan mikroorganizmusok alkalmazásával, amelyek gyors szaporodási képességgel és erőteljes savtermeléssel (elsősorban tejsav) rendelkeznek. Ez a megoldás újdonságot jelenthet a savvédelem kialakításában, ugyanakkor mivel egy kevert kultúrás erjesztés valósul meg a cefre aroma összetételnek a növekedése is várható tőle. A fejezet harmadik tanulmányában összefoglaljuk a fahordós érlelés pálinkakészítésben lehetséges tudatosabb alkalmazásának lehetőségeit. A Függelékben a XII. Quintessence megmérettetés 2022 adatait és eredményeit tesszük közzé.

Hamarosan rendelhető

Balogh Ádám, Dúl Udó Endre, Fatjona Fejzullahu, Kun-Farkas Gabriella, Kun SZilárd, Takács László, Turi Zsolt, Ujszászi Rajmund

Quintessence - 2022 A Pálinka világa

Borító ár
5 000 Ft
Várható ár
4 000 Ft

Várható megjelenés: 2025.04

Termék részletes adatai
Szerző
Balogh Ádám, Dúl Udó Endre, Fatjona Fejzullahu, Kun-Farkas Gabriella, Kun SZilárd, Takács László, Turi Zsolt, Ujszászi Rajmund
ISBN
9772498862668
Nyelv
magyar
Kiadó
Ongai Kulturális Egyesület
Cikkszám
3001092821

Teljes leírás
A Quintessence Pálinkás Könyvek hatodik kötetének Gyökerek - múlt fejezetében a Kádár-korszak tilos pálinkafőzés és a szeszfőzdék pénzügyőri ellenőrzésének gyakorlatát boncolgatjuk. A pénzügyőri leleplezési technikák mellett számos fotó, kép segítségével betekintést nyerhetünk a korszak pálinkával kapcsolatos gondolkodásába. Az Értékek - jelen fejezetben a 2022. évi Quintessence aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be magyar és angol nyelve. Megismerhetik az aranyérmet elért magán és bérfőzetett tételeket előállító személyeket is. A Lehetőségek - jövő fejezetben előbb a borászatban már alkalmazott többkomponensű élesztők anyagcsere-tevékenységét vizsgáljuk a gyümölcscefrében. Ezen nem-Saccharomyces élesztők leírásaik alapján érzékelhető mértékben befolyásolhatják a késztermék érzékszervi jellemzőit, és így gyümölcsösebb és gazdagabb ízvilágot alakíthatnak ki. Egy másik tanulmányban a bioreguláció szerepének vizsgálata került gorcső alá a gyümölcscefre erjesztése során, amikor is a cefre savvédelme történhet megfelelő savak adagolásával vagy bioreguláció útján olyan mikroorganizmusok alkalmazásával, amelyek gyors szaporodási képességgel és erőteljes savtermeléssel (elsősorban tejsav) rendelkeznek. Ez a megoldás újdonságot jelenthet a savvédelem kialakításában, ugyanakkor mivel egy kevert kultúrás erjesztés valósul meg a cefre aroma összetételnek a növekedése is várható tőle. A fejezet harmadik tanulmányában összefoglaljuk a fahordós érlelés pálinkakészítésben lehetséges tudatosabb alkalmazásának lehetőségeit. A Függelékben a XII. Quintessence megmérettetés 2022 adatait és eredményeit tesszük közzé.