Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Ha létezik gasztroföldrajz, akkor György Zsombor riportkönyve biztosan e körbe tartozik. Az újságíró foglalkozásánál fogva járja az országot, és amerre megfordul, megkóstolja a helyi specialitásokat, a táj jellegzetes étkeit. Így könyve az északkeleti határvidéktől, Csengertől az ország délnyugati csücskéig, a zalai Nemespátróig egyetlen hatalmas kulináris kalandozás „útikönyve”. A szerző szerint ma Magyarországon az emberek sokszor azt sem tudják, mit főznek és fogyasztanak a szomszéd faluban – e hiány szellemi kitöltésére vállalkozott e könyvével. A honi mezőgazdaságról szóló fanyalgó hangvételű bevezető írás (Terítés) mondandójával ellentétesen a kötet 120, receptekkel kombinált riportszerű írása többségében elismerően, helyenként lelkesen szól egy-egy település, kistáj helyi alapanyagokból készült specialitásairól.

György Zsombor (1982-)

Pörc

Borító ár
5 990 Ft
Kötött ár
5 391 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
György Zsombor (1982-)
ISBN
9786156682062
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2024
Méret
333 o.
Kiadás pontos dátuma
2024.11.24
Kiadó
Alhambra Press Bt.
Cikkszám
3001093468
Alcím
mit esznek az emberek Magyarországon? ízek, személyes történetek, gasztroriportok térségről térségre
Sorozatcím
Magyar Hang-könyvek

Darabszám
Teljes leírás
Ha létezik gasztroföldrajz, akkor György Zsombor riportkönyve biztosan e körbe tartozik. Az újságíró foglalkozásánál fogva járja az országot, és amerre megfordul, megkóstolja a helyi specialitásokat, a táj jellegzetes étkeit. Így könyve az északkeleti határvidéktől, Csengertől az ország délnyugati csücskéig, a zalai Nemespátróig egyetlen hatalmas kulináris kalandozás „útikönyve”. A szerző szerint ma Magyarországon az emberek sokszor azt sem tudják, mit főznek és fogyasztanak a szomszéd faluban – e hiány szellemi kitöltésére vállalkozott e könyvével. A honi mezőgazdaságról szóló fanyalgó hangvételű bevezető írás (Terítés) mondandójával ellentétesen a kötet 120, receptekkel kombinált riportszerű írása többségében elismerően, helyenként lelkesen szól egy-egy település, kistáj helyi alapanyagokból készült specialitásairól.