Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
Kalas Györgyi nem először jelentkezik gyerekeknek - elsősorban az iskolás korosztálynak - szóló gasztronómiai témájú kötettel: volt olyan, hogy a balatoni ételek ihlették könyvírásra, majd arról írt, hogy egyes népszerű és közismert ételek honnan származnak. Most is effajta művel örvendezteti meg elsősorban azokat a nebulókat, akik nemcsak a pocakjukat szeretik, de van bennük intellektuális kíváncsiság, és szívesen olvasnak arról, hogy kedvenc sütijeik vajon honnan származnak, az alapanyagaik honnan erednek, léteztek-e már a régi időkben, s ha igen, akkor milyen formában. Sok egyéb mellett megtudhatják például, hogy a mézet már az ókori Egyiptomban is nagyon szívesen nassoltak, majd olyan tortaköltemények eredetéről esik szó, mint a Fekete-erdő torta, a dobostorta, a sajt- és répatorta, a Sacher-torta, az Esterházy-torta és a Pavlova. A továbbiakban bemutat öt külföldi tortakülönlegességet, ír a cukor és liszt történetéről, valamint ismertet párat a leghíresebb karácsonyi finomságok, gyümölcsös sütik, piskóták, francia specialitások, csokoládés desszertek közül. A - felnőttek számára is - olvasmányos művelődés- és gasztronómiatörténeti kötetet Horváth Ildi igényes, színes rajzai kísérik; tíz éves kor felett ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Kalas Györgyi

Pavlova kisasszony és a dobostorta - A sütemények története

Borító ár
4 990 Ft
Aktuális online ár
3 992 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kalas Györgyi
ISBN
9789635872022
Egyéb szerzőség
Horváth Ildi (1977-) (ill.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2022
Méret
89 o.
Kiadó
Pagony
Cikkszám
3001071466
Alcím
a sütemények története

Darabszám
Teljes leírás
Kalas Györgyi nem először jelentkezik gyerekeknek - elsősorban az iskolás korosztálynak - szóló gasztronómiai témájú kötettel: volt olyan, hogy a balatoni ételek ihlették könyvírásra, majd arról írt, hogy egyes népszerű és közismert ételek honnan származnak. Most is effajta művel örvendezteti meg elsősorban azokat a nebulókat, akik nemcsak a pocakjukat szeretik, de van bennük intellektuális kíváncsiság, és szívesen olvasnak arról, hogy kedvenc sütijeik vajon honnan származnak, az alapanyagaik honnan erednek, léteztek-e már a régi időkben, s ha igen, akkor milyen formában. Sok egyéb mellett megtudhatják például, hogy a mézet már az ókori Egyiptomban is nagyon szívesen nassoltak, majd olyan tortaköltemények eredetéről esik szó, mint a Fekete-erdő torta, a dobostorta, a sajt- és répatorta, a Sacher-torta, az Esterházy-torta és a Pavlova. A továbbiakban bemutat öt külföldi tortakülönlegességet, ír a cukor és liszt történetéről, valamint ismertet párat a leghíresebb karácsonyi finomságok, gyümölcsös sütik, piskóták, francia specialitások, csokoládés desszertek közül. A - felnőttek számára is - olvasmányos művelődés- és gasztronómiatörténeti kötetet Horváth Ildi igényes, színes rajzai kísérik; tíz éves kor felett ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"