Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
21%
Teljes leírás
Vélhetően nálunk még kevésbé ismert az ún. natúr bor fogalma. Bár országonként eltérően definiálják a készítési módjukat, annyiban megegyeznek, hogy az alapanyaguk fenntartható módon termesztett, organikus és biodinamikus szőlő. A borkészítés folyamata során semmit nem távolítanak el belőle, és nem is adnak hozzá semmit, legfeljebb egy kicsi szulfitot. Ez a mozgalom az 1980-as években indult. Persze már korábban is léteztek ilyen borok, ám egyes pincészetek ekkoriban kezdték megkülönböztetni termékeiket azoktól a boroktól, amelyek különböző adalékanyagokat tartalmaznak.
Legeron, Isabelle

Natúr borok

Borító ár
8 900 Ft
Aktuális online ár
7 031 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Legeron, Isabelle
ISBN
9789635653515
Egyéb szerzőség
Kingcome, Gavin (fotó);Molnár Andor (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2023
Méret
232 o.
Kiadó
HVG Kv.
Cikkszám
3001081300
Alcím
bevezetés az organikus és biodinamikus borok világába

Darabszám
Teljes leírás
Vélhetően nálunk még kevésbé ismert az ún. natúr bor fogalma. Bár országonként eltérően definiálják a készítési módjukat, annyiban megegyeznek, hogy az alapanyaguk fenntartható módon termesztett, organikus és biodinamikus szőlő. A borkészítés folyamata során semmit nem távolítanak el belőle, és nem is adnak hozzá semmit, legfeljebb egy kicsi szulfitot. Ez a mozgalom az 1980-as években indult. Persze már korábban is léteztek ilyen borok, ám egyes pincészetek ekkoriban kezdték megkülönböztetni termékeiket azoktól a boroktól, amelyek különböző adalékanyagokat tartalmaznak.