Teljes leírás
Ez a szép küllemű, sok színes fotóval kísért szakácskönyv kifejezetten a menopauza tüneteivel szembesülni kénytelen középkorú hölgyek számára kínál egy olyan étrendet, amely enyhíteni hivatott az olyan felmerülő tüneti problémákat, mint a hőhullámok, a csontritkulás vagy az anyagcsere-zavar. A bevezetőben röviden olvashatunk a klimax okairól, tüneteiről, majd következnek a receptek: csupa könnyű, divatos stílusban megkreált "fúziós" fogás, rengeteg zöldséggel, minimális hússal, alacsony szénhidrát- és cukortartalommal, olyan hozzávalókkal, amelyek tartalmazzák a változókorú nők számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, tápanyagok és vitaminokat, serkentik az emésztést és az agyműködést. Elsőként a levesek közül válogathatunk (brokkolileves lenmagos krutonnal, sárgaborsó füstölt lazaccal, trópusi gyümölcsleves), majd következnek a főételek (fűszeres májgratin, lencsés lasagne, parajos-tonhalas canelloni, mogyorós tofusült), a szendvicskrémek (cukkiniből, gombából, avokádóból és hasonlókból), a saláták (ázsiai saláta, diós sajtsaláta körtével, sütőtökös lencsesaláta), a desszertek (kakaós kókuszpuding, céklás brownie, joghurttorta) és az italok (epres-parajos smoothie, pikáns narancsturmix, szójaturmix). A minden érintettnek jó szívvel ajánlható, remek recepteket közlő kiadvány végén tárgymutató segíti a keresést. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"