Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
A szenvedélyes borszakértő újságíró, Dlusztus Imre legújabb kötete - a Duna borrégió (201222073) után - a mátraaljai, bükkaljai és egri borvidéket magába foglaló Eger Borrégió úti kalauza. A hegylábfelszíneken 5535 hektár szőlőterületről van szó, mely a középkor óta fontos borvidékünk, s az 1870-es évek filoxéravészének időszakát leszámítva az elsők közé sorolható hazánkban. Eger városán kívül olyan településeket foglal magába, mint Andornaktálya, Demjén, Edelény, Egerszalók, Feldebrő, Kompolt, Noszvaj, Ostoros, Szomolya, Tófalu vagy Verpelét. Az itteni szőlők sikerét elsősorban a vulkanikus kőzet adja: a gazdák borospincéiket is ebbe a kőzetrétegbe mélyítették. Az egyes fejezetek tömören leírják az adott termőhely, település legfontosabb adatait és jellemzőit, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítanak borászaik és pincészeteik számára, továbbá bemutatják az érdeklődőknek az Egri Borút Egyesület és a Szent Márton Borrend tevékenységét is. A kiadványt a bor- és szőlőfajtákat (olaszrizling, kékfrankos, bikavér, muskotályos, tramini, kadarka, blauburger és rozé) bemutató kis írások, valamint írók-szakírók személyes hangvételű jegyzetei gazdagítják. A reklámokkal ellátott, színes fotókkal illusztrált kötetet szabadon kitölthető borkóstolási jegyzék egészíti ki. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Dlusztus Imre (1960-)

Meglelé borát - Az Eger borrégió borútikönyv

Aktuális online ár
740 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Dlusztus Imre (1960-)
ISBN
9789630853910
Egyéb szerzőség
Fehér Anna (közrem.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2012
Méret
128 o.
Kiadó
Mihazánk Kft.
Cikkszám
3000214858
Alcím
az Eger borrégió borútikönyve

Darabszám
Teljes leírás
A szenvedélyes borszakértő újságíró, Dlusztus Imre legújabb kötete - a Duna borrégió (201222073) után - a mátraaljai, bükkaljai és egri borvidéket magába foglaló Eger Borrégió úti kalauza. A hegylábfelszíneken 5535 hektár szőlőterületről van szó, mely a középkor óta fontos borvidékünk, s az 1870-es évek filoxéravészének időszakát leszámítva az elsők közé sorolható hazánkban. Eger városán kívül olyan településeket foglal magába, mint Andornaktálya, Demjén, Edelény, Egerszalók, Feldebrő, Kompolt, Noszvaj, Ostoros, Szomolya, Tófalu vagy Verpelét. Az itteni szőlők sikerét elsősorban a vulkanikus kőzet adja: a gazdák borospincéiket is ebbe a kőzetrétegbe mélyítették. Az egyes fejezetek tömören leírják az adott termőhely, település legfontosabb adatait és jellemzőit, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítanak borászaik és pincészeteik számára, továbbá bemutatják az érdeklődőknek az Egri Borút Egyesület és a Szent Márton Borrend tevékenységét is. A kiadványt a bor- és szőlőfajtákat (olaszrizling, kékfrankos, bikavér, muskotályos, tramini, kadarka, blauburger és rozé) bemutató kis írások, valamint írók-szakírók személyes hangvételű jegyzetei gazdagítják. A reklámokkal ellátott, színes fotókkal illusztrált kötetet szabadon kitölthető borkóstolási jegyzék egészíti ki. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"