Teljes leírás
Kettős céllel íródott ez a szép kivitelezésű, igényes színes fényképekkel gazdagon illusztrált kötet. Egyrészt azt szeretné érzékeltetni, hogy a tradicionális zsidó életforma a kétségtelen kihívások mellett mennyire gazdag örömben, milyen sokat adnak a hagyományok és ebben milyen fontos szerepet játszik az étkezés és a kóserség szabályainak megfelelő ételek. Másrészt a kiadvány szakácskönyv, tele ízletes - közép-kelet-európai ás izraeli ihletésű - receptekkel, amelyek éppenséggel halachikusan is megfelelőek, kóser módon, kóser alapanygokból készülnek. A rebecen - rabbifeleség - szerző személyes hangvételű előszavát követően sorra bemutatja a legfontosabb zsidó ünnepeket, kezdve a sábáttal, folytatva a Ros Hásánával, a szukottal, a purimmal - és így tovább, egészen a Tu Bisvátig, mindegyiknél leírva röviden az adott ünnep lényegét, szokásait, rituális fogásait, áldásait. A kötet további részében kaptak helyet a receptek: a kenyerek (barchesz, pita, pizzakenyér); a saláták (tabulé, hummusz, datolyás baracksaláta, avokádósaláta); a levesek (lencseleves, kurkumás gerslileves, húsleves); a halak (gefilte fish, paradicsomos lazac, marokkói hal); a húsok (citromos csirke, tépett marha, sólet); a köretek (maceszgombóc, latkesz, rósejbni, lencsés rizs); valamint a tejes ételek (burekasz, túrógombóc, francia rakott krumpli). Az igényes kivitelű könyv mindenkinek ajánlható, akik nemcsak a hagyományos zsidó receptek, de a zsidó vallás és kultúra iránt is mélyebben érdeklődnek. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"