Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Kettős céllel íródott ez a szép kivitelezésű, igényes színes fényképekkel gazdagon illusztrált kötet. Egyrészt azt szeretné érzékeltetni, hogy a tradicionális zsidó életforma a kétségtelen kihívások mellett mennyire gazdag örömben, milyen sokat adnak a hagyományok és ebben milyen fontos szerepet játszik az étkezés és a kóserség szabályainak megfelelő ételek. Másrészt a kiadvány szakácskönyv, tele ízletes - közép-kelet-európai ás izraeli ihletésű - receptekkel, amelyek éppenséggel halachikusan is megfelelőek, kóser módon, kóser alapanygokból készülnek. A rebecen - rabbifeleség - szerző személyes hangvételű előszavát követően sorra bemutatja a legfontosabb zsidó ünnepeket, kezdve a sábáttal, folytatva a Ros Hásánával, a szukottal, a purimmal - és így tovább, egészen a Tu Bisvátig, mindegyiknél leírva röviden az adott ünnep lényegét, szokásait, rituális fogásait, áldásait. A kötet további részében kaptak helyet a receptek: a kenyerek (barchesz, pita, pizzakenyér); a saláták (tabulé, hummusz, datolyás baracksaláta, avokádósaláta); a levesek (lencseleves, kurkumás gerslileves, húsleves); a halak (gefilte fish, paradicsomos lazac, marokkói hal); a húsok (citromos csirke, tépett marha, sólet); a köretek (maceszgombóc, latkesz, rósejbni, lencsés rizs); valamint a tejes ételek (burekasz, túrógombóc, francia rakott krumpli). Az igényes kivitelű könyv mindenkinek ajánlható, akik nemcsak a hagyományos zsidó receptek, de a zsidó vallás és kultúra iránt is mélyebben érdeklődnek. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Deutsch-Fehérváry Mercédesz

Kosher - Deutschék konyhája

Borító ár
12 000 Ft
Kötött ár
10 800 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Deutsch-Fehérváry Mercédesz
ISBN
9789633031261
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2025
Méret
238 o.
Kiadás pontos dátuma
2025.04.29
Kiadó
Vince K.
Cikkszám
3001091853
Alcím
Deutschék konyhája

Darabszám
Teljes leírás
Kettős céllel íródott ez a szép kivitelezésű, igényes színes fényképekkel gazdagon illusztrált kötet. Egyrészt azt szeretné érzékeltetni, hogy a tradicionális zsidó életforma a kétségtelen kihívások mellett mennyire gazdag örömben, milyen sokat adnak a hagyományok és ebben milyen fontos szerepet játszik az étkezés és a kóserség szabályainak megfelelő ételek. Másrészt a kiadvány szakácskönyv, tele ízletes - közép-kelet-európai ás izraeli ihletésű - receptekkel, amelyek éppenséggel halachikusan is megfelelőek, kóser módon, kóser alapanygokból készülnek. A rebecen - rabbifeleség - szerző személyes hangvételű előszavát követően sorra bemutatja a legfontosabb zsidó ünnepeket, kezdve a sábáttal, folytatva a Ros Hásánával, a szukottal, a purimmal - és így tovább, egészen a Tu Bisvátig, mindegyiknél leírva röviden az adott ünnep lényegét, szokásait, rituális fogásait, áldásait. A kötet további részében kaptak helyet a receptek: a kenyerek (barchesz, pita, pizzakenyér); a saláták (tabulé, hummusz, datolyás baracksaláta, avokádósaláta); a levesek (lencseleves, kurkumás gerslileves, húsleves); a halak (gefilte fish, paradicsomos lazac, marokkói hal); a húsok (citromos csirke, tépett marha, sólet); a köretek (maceszgombóc, latkesz, rósejbni, lencsés rizs); valamint a tejes ételek (burekasz, túrógombóc, francia rakott krumpli). Az igényes kivitelű könyv mindenkinek ajánlható, akik nemcsak a hagyományos zsidó receptek, de a zsidó vallás és kultúra iránt is mélyebben érdeklődnek. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"