Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
A Magyar Narancs könyvek név alatt futó sorozat újabb része a lapban 1999 óta folyamatosan publikáló, a természet- és társadalomtudományról, történelemről, gazdaságról, klímapolitikáról, időjárásról, városi állatokról, űrkutatásról, sportról egyaránt író Barotányi Zoltán kötete, melybe a szerző a lap Konyhai kémia című rovatában megjelent írásait gyűjtötte össze. S ahogy a rovat címe és a jelen kötet címe is előrevetíti, olyan gasztronómiai kérdésekről olvashatunk élvezetes és olvasmányos módon megírt rövidebb-hosszabb szövegeket, melyek mindenkit érintenek, aki szeret főzni, vagy csak lelkesen fogyasztja az ételeket. Barotányi a sütés és a főzés mögött feltárható kémiai folyamatokra volt kíváncsi, azokra a vegyi anyagokra, azokra a reakciókra, melyek minden konyhai tevékenység során lejátszódnak. Az egészet az teszi különösen izgalmassá, hogy – ahogy a szerző is kiemeli – mivel nincs két egyforma főzési folyamat, mindig kicsit eltérünk a mennyiségtől, az alapanyagoktól, a fűszerektől, ezért az eredmény nem csupán az íz, de a kémia folyamatok terén is újabb és újabb izgalmas meglepetésekkel szolgálhat.
Barotányi Zoltán

Konyhai kémia - Hogyan működik főzés közben a tudomány?

Borító ár
4 690 Ft
Aktuális online ár
3 518 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Barotányi Zoltán
ISBN
9786158233781
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2024
Méret
373 o.
Kiadó
Tea K.
Cikkszám
3001087718
Alcím
hogyan működik főzés közben a tudomány?
Sorozatcím
Magyar Narancs könyvek ; 3003-9576

Darabszám
Teljes leírás
A Magyar Narancs könyvek név alatt futó sorozat újabb része a lapban 1999 óta folyamatosan publikáló, a természet- és társadalomtudományról, történelemről, gazdaságról, klímapolitikáról, időjárásról, városi állatokról, űrkutatásról, sportról egyaránt író Barotányi Zoltán kötete, melybe a szerző a lap Konyhai kémia című rovatában megjelent írásait gyűjtötte össze. S ahogy a rovat címe és a jelen kötet címe is előrevetíti, olyan gasztronómiai kérdésekről olvashatunk élvezetes és olvasmányos módon megírt rövidebb-hosszabb szövegeket, melyek mindenkit érintenek, aki szeret főzni, vagy csak lelkesen fogyasztja az ételeket. Barotányi a sütés és a főzés mögött feltárható kémiai folyamatokra volt kíváncsi, azokra a vegyi anyagokra, azokra a reakciókra, melyek minden konyhai tevékenység során lejátszódnak. Az egészet az teszi különösen izgalmassá, hogy – ahogy a szerző is kiemeli – mivel nincs két egyforma főzési folyamat, mindig kicsit eltérünk a mennyiségtől, az alapanyagoktól, a fűszerektől, ezért az eredmény nem csupán az íz, de a kémia folyamatok terén is újabb és újabb izgalmas meglepetésekkel szolgálhat.