Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
A kávéfogyasztás mára evidenciaszinten épült be a nyugati civilizációban élők hétköznapjaiba: többféle formában fogyasztjuk, akár naponta többször is, éppúgy része a munkában töltött időnek, mint egy barátokkal vagy protokollból történő találkozásnak, otthoni kényeztetésnek, legegyszerűbb automatából vásárolt változata épp annyira szokványos, mint egy csészényi minőségi kávé elfogyasztása egy kellemes helyen. A szerzők egy közel ötszáz oldalas igényes ismeretterjesztő kötettel - vagy olvasmányos szakkönyvvel - tisztelegnek a kávé géniusza előtt: áttekintik nemcsak termesztési és gyártási technológiáit, de foglalkoznak a kávékereskedelemmel, a kávé kultúrtörténetével és a benne rejlő további lehetőségekkel is. A bevezetőt követő első fejezetben üzleti szempontból járják körül a témát: sok egyéb mellett olyanokról olvashatunk itt, mint a kávénövény gondozása, termesztése és szedése, az ezzel kapcsolatos hagyományok, a kávé feldolgozása, az iparágban dolgozó kolumbiai nők, a nonprofit szerepe, a minőségi kávé igazi "ára" vagy éppen a pénz helye a kávé ellátási láncában. A második részben a kávékereskedelem történetéről, jelenkori helyzetéről, dinamikájáról, illetve a legnagyobb kávéexportőrökről és -importőrökről olvashatunk. A fennmaradó három szakaszban esik szó a kávé szerepéről a társadalomtörténetben, a minőségi kávé kritériumairól és felhasználásáról, valamint a kávé jövőjéről. A szószedettel és tárgymutatóval záruló mű komoly munka: minden fejezet felér egy-egy tanulmánnyal, képeket pedig csak elvétve találunk benne. Ennek tükrében azoknak ajánlható, akik mélyebben, szakemberként érdeklődnek a téma iránt. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Kávé

Borító ár
5 999 Ft
Aktuális online ár
4 499 Ft
Termék részletes adatai
ISBN
9789633579107
Egyéb szerzőség
Thurston, Robert W. (1949-) (szerk.);Morris, Jonathan (szerk.);Steiman, Shawn (szerk.);Varga-Sabján Dóra (1980-) (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2017
Méret
479 o. : ill. ; 26 cm
Kiadó
Alexandra
Cikkszám
3001031279
Alcím
részletes kézikönyv a kávé termesztéséről, elkészítéséről és fogyasztásáról

Darabszám
Teljes leírás
A kávéfogyasztás mára evidenciaszinten épült be a nyugati civilizációban élők hétköznapjaiba: többféle formában fogyasztjuk, akár naponta többször is, éppúgy része a munkában töltött időnek, mint egy barátokkal vagy protokollból történő találkozásnak, otthoni kényeztetésnek, legegyszerűbb automatából vásárolt változata épp annyira szokványos, mint egy csészényi minőségi kávé elfogyasztása egy kellemes helyen. A szerzők egy közel ötszáz oldalas igényes ismeretterjesztő kötettel - vagy olvasmányos szakkönyvvel - tisztelegnek a kávé géniusza előtt: áttekintik nemcsak termesztési és gyártási technológiáit, de foglalkoznak a kávékereskedelemmel, a kávé kultúrtörténetével és a benne rejlő további lehetőségekkel is. A bevezetőt követő első fejezetben üzleti szempontból járják körül a témát: sok egyéb mellett olyanokról olvashatunk itt, mint a kávénövény gondozása, termesztése és szedése, az ezzel kapcsolatos hagyományok, a kávé feldolgozása, az iparágban dolgozó kolumbiai nők, a nonprofit szerepe, a minőségi kávé igazi "ára" vagy éppen a pénz helye a kávé ellátási láncában. A második részben a kávékereskedelem történetéről, jelenkori helyzetéről, dinamikájáról, illetve a legnagyobb kávéexportőrökről és -importőrökről olvashatunk. A fennmaradó három szakaszban esik szó a kávé szerepéről a társadalomtörténetben, a minőségi kávé kritériumairól és felhasználásáról, valamint a kávé jövőjéről. A szószedettel és tárgymutatóval záruló mű komoly munka: minden fejezet felér egy-egy tanulmánnyal, képeket pedig csak elvétve találunk benne. Ennek tükrében azoknak ajánlható, akik mélyebben, szakemberként érdeklődnek a téma iránt. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"