Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
Világkörüli kávé-körútra invitálja az olvasót a témával régóta foglalkozó újságíró, kávékultúrával kapcsolatos programok szervezője, Szuna Noémi. A most második kiadásban megjelenő könyvből megismerhetjük azt, miként vezet az út "a cserjétől a csészéig", valamint a szerző bemutatja a főbb kávéfajtákat, a pörkölés folyamatát vagy éppen a koffeinmentesítést. A könyv ismerteti három kontinens - Afrika, Amerika és Ázsia - országonként csoportosított cserjéit, majd az ötszáz éves kávétörténelem főbb állomásairól olvashatunk. Megismerhetjük a világ "kávéfővárosait", Velencétől - ahol Európa első kávéháza nyílt - Marseille-en, Párizson és Bécsen keresztül Seattle-ig (amely a Starbucks székhelyeként is ismert). Egy külön fejezet a magyar kávékultúrát mutatja be, az első - tizenhatodik századi - írásos forrásoktól a századforduló és a huszadik század gazdag kávéházi világáig, majd megismerhetjük napjaink hazai kávékultúráját. A szerző ismerteti a legfőbb jelenlegi trendeket, népszerűsíti a szerinte legjobb hazai kávézókat, majd a hagyományos és modern kávékészítő eszközök bemutatása következik. A kötet utolsó részében egyszerűbb és különleges kávéitalok receptjei kaptak helyet. A számos színes illusztrációval ellátott kiadvány tárgymutatóval zárul. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Szuna Noémi

Kávé - csészével a világ körül

Raktári szám: 9789633411254
Borító ár
7 990 Ft
Aktuális online ár
6 392 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Szuna Noémi
ISBN
9789633412381, 9789633411254
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2019
Méret
199 o.
Kiadó
Central Kv.
Cikkszám
3000252790
Alcím
csészével a világ körül

Darabszám
Teljes leírás
Világkörüli kávé-körútra invitálja az olvasót a témával régóta foglalkozó újságíró, kávékultúrával kapcsolatos programok szervezője, Szuna Noémi. A most második kiadásban megjelenő könyvből megismerhetjük azt, miként vezet az út "a cserjétől a csészéig", valamint a szerző bemutatja a főbb kávéfajtákat, a pörkölés folyamatát vagy éppen a koffeinmentesítést. A könyv ismerteti három kontinens - Afrika, Amerika és Ázsia - országonként csoportosított cserjéit, majd az ötszáz éves kávétörténelem főbb állomásairól olvashatunk. Megismerhetjük a világ "kávéfővárosait", Velencétől - ahol Európa első kávéháza nyílt - Marseille-en, Párizson és Bécsen keresztül Seattle-ig (amely a Starbucks székhelyeként is ismert). Egy külön fejezet a magyar kávékultúrát mutatja be, az első - tizenhatodik századi - írásos forrásoktól a századforduló és a huszadik század gazdag kávéházi világáig, majd megismerhetjük napjaink hazai kávékultúráját. A szerző ismerteti a legfőbb jelenlegi trendeket, népszerűsíti a szerinte legjobb hazai kávézókat, majd a hagyományos és modern kávékészítő eszközök bemutatása következik. A kötet utolsó részében egyszerűbb és különleges kávéitalok receptjei kaptak helyet. A számos színes illusztrációval ellátott kiadvány tárgymutatóval zárul. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"