Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
21%
Teljes leírás
A Kárpátok hatalmas hegylánca sokféle nép hazája: bár nagy része Romániához tartozik, élnek itt magyarok, szlávok, szászok, sőt törökök és görögök is. Az itt kialakult konyhaművészet tükrözi ezt a sokszínűséget, s bár egymás mellett is léteznek saját specialitások, sok olyan fogás van, amelyen érződik az egymásra hatás. Ezekből - elsősorban a román konyhára koncentrálva - válogatott össze egy albumra való, kiváló receptet Irina Georgescu, aki a lapokon egyrészt egy gyönyörű Kárpátok-béli gasztrokalandozásra hív, másrészt jobbnál jobb helyi ételek kínál kipróbálásra, kóstolásra. Ezeket hat tematikus fejezetbe szerkesztve teszi közzé: Előételek, saláták, apró falatok; Kenyérfélék és péksütemények; cibere és csorba; Főételek; Desszertek; Savanyúságok, befőttek, italok és alapreceptek. Sok-sok egyéb mellett olyanokat próbálhatnak ki otthon az olvasók, mint a vajbabmártogatós karamellizált hagymával, a kömény savanyúkáposzta-csorba burgonyával, a zakuszka, a vinete, a tejfölös karfiolgratin, a kacsacomb sült savanyúkáposztával, a szilvakompót mézes puliszkával, vagy a diós-rumos kalács. A szép színes fényképekkel illusztrált szakácskönyv végén betűrendes mutató segít a választásban. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Georgescu, Irina

Kárpátok ízei

Borító ár
6 500 Ft
Aktuális online ár
5 135 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Georgescu, Irina
ISBN
9789635650712
Egyéb szerzőség
Szkladányi András (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2021
Méret
223 o.
Kiadó
HVG Kv.
Cikkszám
3001065224
Alcím
a legfinomabb ételek a zakuszkától a kürtőskalácsig

Darabszám
Teljes leírás
A Kárpátok hatalmas hegylánca sokféle nép hazája: bár nagy része Romániához tartozik, élnek itt magyarok, szlávok, szászok, sőt törökök és görögök is. Az itt kialakult konyhaművészet tükrözi ezt a sokszínűséget, s bár egymás mellett is léteznek saját specialitások, sok olyan fogás van, amelyen érződik az egymásra hatás. Ezekből - elsősorban a román konyhára koncentrálva - válogatott össze egy albumra való, kiváló receptet Irina Georgescu, aki a lapokon egyrészt egy gyönyörű Kárpátok-béli gasztrokalandozásra hív, másrészt jobbnál jobb helyi ételek kínál kipróbálásra, kóstolásra. Ezeket hat tematikus fejezetbe szerkesztve teszi közzé: Előételek, saláták, apró falatok; Kenyérfélék és péksütemények; cibere és csorba; Főételek; Desszertek; Savanyúságok, befőttek, italok és alapreceptek. Sok-sok egyéb mellett olyanokat próbálhatnak ki otthon az olvasók, mint a vajbabmártogatós karamellizált hagymával, a kömény savanyúkáposzta-csorba burgonyával, a zakuszka, a vinete, a tejfölös karfiolgratin, a kacsacomb sült savanyúkáposztával, a szilvakompót mézes puliszkával, vagy a diós-rumos kalács. A szép színes fényképekkel illusztrált szakácskönyv végén betűrendes mutató segít a választásban. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"