Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
A hagyományos magyar konyha specialitásait felvonultató Ízőrzők című televíziós és könyvsorozat tizenegyedik kötetében Móczár István és Róka Ildikó réteseinek legjavát kínálják elkészítésre. Akinek van élménye gyermekkorából, micsoda művészet kinyújtani a hártyavékony tésztát, míg belekerül a finom töltelék, az – nem utolsósorban a szép színes képeknek köszönhetően – újraélheti nagyanyáink tudományát. Mint származási hely, a fél ország felvonul, s megtudhatjuk, a rétes készülhet sósan is, például pörkölttel (Harta) vagy krumplival (Bajna, Szepetnek), vagy zöldségekkel töltve (Öttömös, Vecsés). Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Kipróbálásra érdemes recept a hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve elkészíthető változat. A sorozat többi tagja mellé beszerzendő kiadvány. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Móczár István (1942-)

Ízőrzők - Rétesek

Aktuális online ár
1 990 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Móczár István (1942-)
ISBN
9786158070928
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
[2017]
Méret
96 o.
Kiadó
Könyvklub
Cikkszám
3001029005
Alcím
totyogós és a többiek
Sorozatcím
Ízőrzők ; 11.

Darabszám
Teljes leírás
A hagyományos magyar konyha specialitásait felvonultató Ízőrzők című televíziós és könyvsorozat tizenegyedik kötetében Móczár István és Róka Ildikó réteseinek legjavát kínálják elkészítésre. Akinek van élménye gyermekkorából, micsoda művészet kinyújtani a hártyavékony tésztát, míg belekerül a finom töltelék, az – nem utolsósorban a szép színes képeknek köszönhetően – újraélheti nagyanyáink tudományát. Mint származási hely, a fél ország felvonul, s megtudhatjuk, a rétes készülhet sósan is, például pörkölttel (Harta) vagy krumplival (Bajna, Szepetnek), vagy zöldségekkel töltve (Öttömös, Vecsés). Aztán ott vannak a gyümölcsök: alma, szilva, szőlő, meggy, körte, mikor mi érik. Kipróbálásra érdemes recept a hagyományosan vagy kelt tésztaként, sodort zsíros rétesként, ostoros változatban, tejszínben totyogósan, abroszban főzve vagy palacsintával töltve elkészíthető változat. A sorozat többi tagja mellé beszerzendő kiadvány. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"