Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
23%
Teljes leírás
Azoknak kínál alternatívát az Intuitív Étkezés elnevezésű "étkezési keretrendszer", akik belefáradtak a folyamatos kilátástalan diétázásba, a merev étkezési tervek kényszeres követésébe, a folyamatosan fel-le ingázó kilóktól meggyötört testtel való küzdelembe. Ez a másfajta étkezési mód három fő elvre épül. Az első ezek közül, hogy tanuljunk meg különbséget tenni az érzelmi és fizikai éhség között, ez utóbbit validálva. A második, hogy ha valódi (fizikai) éhséget érzünk, akkor engedélyezzük magunknak a megkívánt ételeket. Harmadszor: a belső jóllakottságjelekre hagyatkozva döntsük el, hogy mikor és mennyit együnk. Ez egy "antidiéta" szemléletet eredményez, tehát az evést nem diétás módszerek, kalóriaszámlálás és egyéb szabályrendszerek határozzák meg, hanem az önismeret, az önmagunkkal való törődés és a test elfogadása - testmérettől függetlenül. A szerzők tíz "alappillért" fogalmaztak meg, amelyek körvonalazzák a módszer gyakorlatát. Ezek nem mások, mint: a diétamentalitás elutasítása, az éhségérzet tiszteletben tartása, az ételekkel való kibékülés, a nemet mondás az "ételrendőrségnek", az elégedettségi tényező felfedezése, a teltségérzet megtapasztalása, az érzelmek felé fordulás, a test tisztelete, a mozgás és az egészség tisztelete "gyengéd táplálkozással". A függelékkel záruló kötet inkább szakkönyv - a laikus olvasók közül azoknak ajánlható, akik igénylik a kimerítően alapos szakmai alátámasztását a módszernek. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Tribole, Evelyn (1959-)

Intuitív Étkezés

Borító ár
6 900 Ft
Aktuális online ár
5 313 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Tribole, Evelyn (1959-)
ISBN
9786155786495
Egyéb szerzőség
Kós Judit (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2022
Méret
363 o.
Kiadó
Ursus Libris
Cikkszám
3001076244
Alcím
forradalmi antidiéta-szemlélet

Darabszám
Teljes leírás
Azoknak kínál alternatívát az Intuitív Étkezés elnevezésű "étkezési keretrendszer", akik belefáradtak a folyamatos kilátástalan diétázásba, a merev étkezési tervek kényszeres követésébe, a folyamatosan fel-le ingázó kilóktól meggyötört testtel való küzdelembe. Ez a másfajta étkezési mód három fő elvre épül. Az első ezek közül, hogy tanuljunk meg különbséget tenni az érzelmi és fizikai éhség között, ez utóbbit validálva. A második, hogy ha valódi (fizikai) éhséget érzünk, akkor engedélyezzük magunknak a megkívánt ételeket. Harmadszor: a belső jóllakottságjelekre hagyatkozva döntsük el, hogy mikor és mennyit együnk. Ez egy "antidiéta" szemléletet eredményez, tehát az evést nem diétás módszerek, kalóriaszámlálás és egyéb szabályrendszerek határozzák meg, hanem az önismeret, az önmagunkkal való törődés és a test elfogadása - testmérettől függetlenül. A szerzők tíz "alappillért" fogalmaztak meg, amelyek körvonalazzák a módszer gyakorlatát. Ezek nem mások, mint: a diétamentalitás elutasítása, az éhségérzet tiszteletben tartása, az ételekkel való kibékülés, a nemet mondás az "ételrendőrségnek", az elégedettségi tényező felfedezése, a teltségérzet megtapasztalása, az érzelmek felé fordulás, a test tisztelete, a mozgás és az egészség tisztelete "gyengéd táplálkozással". A függelékkel záruló kötet inkább szakkönyv - a laikus olvasók közül azoknak ajánlható, akik igénylik a kimerítően alapos szakmai alátámasztását a módszernek. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"