Teljes leírás
Jelen, igényesen elkészített könyv orvos szerzői képzeletbeli kulturális-kulináris kalandozásuk során számos nép gasztronómiájával és gasztrokultúrájával, jellegzetes ételeivel és a fogyasztásukkal kapcsolatos szokásokkal és hagyományokkal ismertetik meg az olvasót. Az általános bevezető, az egészségeseknek, cukorbetegeknek és lisztérzékenyeknek egyaránt szóló egészségügyi ismeretek után elsőként Európa fontosabb konyháit: a francia, az olasz, a spanyol, a portugál, a görög, az orosz, a lengyel, a cseh, a szlovák, a magyar, az erdélyi, a román, az albán, a bolgár, a szlovén, a szerb, a horvát, a montenegrói, a német, az osztrák, a svájci, a belga, a holland, a skandináv és a brit konyhát ismerhetjük meg. A könyv második felében a fontosabb közel-keleti és közép-ázsiai (arab, zsidó, török, örmény, grúz, szír, azeri, türkmén, üzbég, észak-indiai, pakisztáni), távol-keleti (kínai, thai, japán, indonéz) és latin-amerikai (mexikói, brazil, argentin) konyhák kerülnek bemutatásra. A dietetikus társszerző a receptleírásoknál rövid tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat, a cukorbetegeket és a lisztérzékenyeket, megjelölve a helyettesítési lehetőségeket az ételek alapanyag-összetételben. A több mint háromszáz receptleírást a kötet végén színes fotók illusztrálják. Széles körben ajánlható beszerzésre. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"