Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
25%
Teljes leírás
Csak azok gondolhatják, hogy a rockzene és a gasztronómia távol áll egymástól, akik nem veszik figyelembe a magyar hagyományokat. Ugyanis kevésbe hangoztatott tény, hogy a hetvenes évek hazai kemény rockerei inkább babgulyással és pacalpörkölttel turbózták fel magukat, mint különféle kábítószerekkel. A gasztrorock szép példája a paksi gastrobluesfesztivál, ahol a jó halászlé legalább annyira fontos, mint egy erőteljes gitárszóló. A Boook Kiadó gondozásában megjelent Gastrock egy három az egyben szakácskönyv: egyszerre receptkönyv, rock-enciklopédia és képregény. Már a receptek is izgalmasak (Iggy Pop esetében a szerzők még a házikutyára is gondoltak – Stooges 1980-as Soldier című lemeze), és az is eredeti ötlet, hogy az étkek neve összecseng az aktuális zenekar dolgaival. A recepteket úgy állították össze, hogy a konyhai lépéseket egy-egy lemez dalaihoz rendelték („Paradise City 6.36 – Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, pároljuk üvegesre”), így mire végighallgatjuk a zeneszámokat, kész a vacsora. A könnyed hangvételű, szórakoztató kötetben Fábián Anita színésznő harminc receptet kínál, amelyeket sajátos asszociációk révén társítanak közkedvelt zenekarokhoz. A tartalomjegyzékből főleg veterán (külföldi) rocksztárok köszönnek vissza a Rolling Stones-tól a Guns’N’ Rosesig, a Led Zeppelintől a Sex Pistolsig. Bemutatásukat Pritz Péter zenei újságíró, fordító (Charles Bukowski „magyar hangja”) sztorizós lexikoncikk-gyűjteménye biztosítja fotók helyett László Márk karikatúráival kísérve. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Fábián Anita (1975-)

Gastrock

Borító ár
5 990 Ft
Aktuális online ár
4 493 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Fábián Anita (1975-)
ISBN
9786155417238, 9786155417238 
Egyéb szerzőség
Zsigmond Gábor (1982-) (fotó);László Márk (ill.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2016
Méret
199 o.
Kiadó
Boook K.
Cikkszám
3001034007
Alcím
[akkordokra írt szakácskönyv]

Darabszám
Teljes leírás
Csak azok gondolhatják, hogy a rockzene és a gasztronómia távol áll egymástól, akik nem veszik figyelembe a magyar hagyományokat. Ugyanis kevésbe hangoztatott tény, hogy a hetvenes évek hazai kemény rockerei inkább babgulyással és pacalpörkölttel turbózták fel magukat, mint különféle kábítószerekkel. A gasztrorock szép példája a paksi gastrobluesfesztivál, ahol a jó halászlé legalább annyira fontos, mint egy erőteljes gitárszóló. A Boook Kiadó gondozásában megjelent Gastrock egy három az egyben szakácskönyv: egyszerre receptkönyv, rock-enciklopédia és képregény. Már a receptek is izgalmasak (Iggy Pop esetében a szerzők még a házikutyára is gondoltak – Stooges 1980-as Soldier című lemeze), és az is eredeti ötlet, hogy az étkek neve összecseng az aktuális zenekar dolgaival. A recepteket úgy állították össze, hogy a konyhai lépéseket egy-egy lemez dalaihoz rendelték („Paradise City 6.36 – Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, pároljuk üvegesre”), így mire végighallgatjuk a zeneszámokat, kész a vacsora. A könnyed hangvételű, szórakoztató kötetben Fábián Anita színésznő harminc receptet kínál, amelyeket sajátos asszociációk révén társítanak közkedvelt zenekarokhoz. A tartalomjegyzékből főleg veterán (külföldi) rocksztárok köszönnek vissza a Rolling Stones-tól a Guns’N’ Rosesig, a Led Zeppelintől a Sex Pistolsig. Bemutatásukat Pritz Péter zenei újságíró, fordító (Charles Bukowski „magyar hangja”) sztorizós lexikoncikk-gyűjteménye biztosítja fotók helyett László Márk karikatúráival kísérve. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"