Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Váncsa István hat évvel ezelőtt megjelent és rögtön klasszikussá vált Lakoma című monumentális szakácskönyvsorozatának harmadik kötetét bővített kiadásban, nyolcszáznegyven recepttel és huszonkilenc szórakoztató, lebilincselő gasztroesszével veheti kézbe az olvasó. A Francia lakoma egyszerre kimeríthetetlen szakácskönyv és sziporkázóan szellemes, mesterien megmunkált irodalmi szöveg, melyből kiderül, hogyan lett egy Madeleine Polmier nevezetű szobalány Proust ikonikus süteményének névadója, mi köze az athéni demokrácia szárba szökkenésének az osztrigahéjhoz, vagy a boullabaisse nevű híres hallevesnek Vénus Marssal megejtett félrelépéséhez, és mit szólt az egészhez Vulcanus. Profi szakácsoknak, kezdő és haladó konyhaművészeknek, a kultúrtörténet szerelmeseinek egyaránt kötelező olvasmány.

Váncsa István

Francia lakoma - Receptek és történetek a gasztronómia hazájából

Borító ár
9 999 Ft
Kötött ár
8 999 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Váncsa István
ISBN
9789635725762
Nyelv
magyar
Kiadás pontos dátuma
2025.11.07
Kiadó
Open Books
Cikkszám
3001097159

Darabszám
Teljes leírás
Váncsa István hat évvel ezelőtt megjelent és rögtön klasszikussá vált Lakoma című monumentális szakácskönyvsorozatának harmadik kötetét bővített kiadásban, nyolcszáznegyven recepttel és huszonkilenc szórakoztató, lebilincselő gasztroesszével veheti kézbe az olvasó. A Francia lakoma egyszerre kimeríthetetlen szakácskönyv és sziporkázóan szellemes, mesterien megmunkált irodalmi szöveg, melyből kiderül, hogyan lett egy Madeleine Polmier nevezetű szobalány Proust ikonikus süteményének névadója, mi köze az athéni demokrácia szárba szökkenésének az osztrigahéjhoz, vagy a boullabaisse nevű híres hallevesnek Vénus Marssal megejtett félrelépéséhez, és mit szólt az egészhez Vulcanus. Profi szakácsoknak, kezdő és haladó konyhaművészeknek, a kultúrtörténet szerelmeseinek egyaránt kötelező olvasmány.