Teljes leírás
Mimi Thorisson korábban az itáliai konyha legcsodásabb fogásaiból kínált ízelítőt az olvasóknak, most pedig ő és kalandor családja - Oddur, izlandi fotóművész férje és fészekaljnyi gyermekük - északnyugat felé vették az irányt. Évekig volt otthonuk Párizs, és mivel Mimi szenvedélye a gasztronómia, ezért értelemszerű volt, hogy a francia fogások iránti szenvedélyét is könyvvé manifesztálja - így jött létre ez a szépséges kötet, amely kiváló bevezető a "vidéki" francia konyhaművészetbe. A bevezetőben a szerző elmeséli, hogyan telepedtek le Franciaországban, és általánosságban ír a hagyományos francia konyháról és a francia stílusú étkezésről. Ezt követik a receptek, szezonális sorrendben haladva (Tavasz, Nyár, Ősz és Tél), mindig az adott évszaknak megfelelő friss alapanyagokból megkomponálva. Hagymatorta, articsókafelfújt, párizsi nyelvhal, konfitált kacsa parmentier, kerti torta, bundázott fehér akácvirág - tavasszal; zöldségleves pistou-val, tonhalrilette, francia hallevesl mustáros sült jérce, bogyós gyümölcsös hajók, mogyorópuding - nyáron; szüreti leves, libamájterrine, lyoni burgonya, pézsmatökgratin, csokoládétart, médocki körte - ősszel; sült tojás gombákkal, fokhagymaleves, borjúragu, Coq au Vin, gesztenyefagylalt, pisztáciás madeleine - télen. Ilyen finomságokat kínál kipróbálásra olvasónak Mimi. Az igényes színes fényképekkel illusztrált nagyalakú szakácskönyv végén mutató segíti az eligazodást. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"