Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
23%
Teljes leírás
Gyönyörű és lebilincselő kötet fordításával kedveskedik olvasóinak a Cser Kiadó: Tom Nealon gasztronómia- és kultúrtörténeti ismeretterjesztő műve tíz tanulságos és különös történelmi eseményt köt össze egy-egy étellel vagy itallal, ennek kapcsán részletekbe menően bemutatva a kort, annak jelentős történelmi eseményeit, szokásait (kiemelt figyelmet szentelve természetesen az étel- és italfogyasztásra), valamint annak a fogásnak a történetét, amely ezzel összekapcsolható. A bevezető a téma - ami nagy vonalakban a gasztronómia helye a történelem palettáján - általános bemutatása. A folytatásban egyebek mellett olyanokról esik szó, hogy a ponty és pontyételek miként köthetőek össze a keresztes hadjáratokkal; a limonádéfogyasztás hogyan mentette meg Párizst az 1600-as évek második felében a pestishaláltól; ki és hogyan találta fel a levesport, és milyen karriert futott aztán be ez az élelmiszer; milyen valós és fantázia alkotta kultúrtörténeti háttere van a kannibalizmusnak; vagy hogy miként változtak a terítési, tálalási szokások a kora középkortól a közelmúltig. A tények mellett számos érdekességet tartalmazó, sokszor fanyar humorral fűszerezett, fantasztikus képanyaggal illusztrált, okos és szórakoztató kötet széles körben ajánlható.
Nealon, Tom

Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme

Borító ár
4 995 Ft
Aktuális online ár
3 846 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Nealon, Tom
ISBN
9789632785387
Egyéb szerzőség
Beke Ádám (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2018
Méret
28 cm
Kiadó
Cser K.
Cikkszám
3001036601
Alcím
a konyha titkos történelme

Darabszám
Teljes leírás
Gyönyörű és lebilincselő kötet fordításával kedveskedik olvasóinak a Cser Kiadó: Tom Nealon gasztronómia- és kultúrtörténeti ismeretterjesztő műve tíz tanulságos és különös történelmi eseményt köt össze egy-egy étellel vagy itallal, ennek kapcsán részletekbe menően bemutatva a kort, annak jelentős történelmi eseményeit, szokásait (kiemelt figyelmet szentelve természetesen az étel- és italfogyasztásra), valamint annak a fogásnak a történetét, amely ezzel összekapcsolható. A bevezető a téma - ami nagy vonalakban a gasztronómia helye a történelem palettáján - általános bemutatása. A folytatásban egyebek mellett olyanokról esik szó, hogy a ponty és pontyételek miként köthetőek össze a keresztes hadjáratokkal; a limonádéfogyasztás hogyan mentette meg Párizst az 1600-as évek második felében a pestishaláltól; ki és hogyan találta fel a levesport, és milyen karriert futott aztán be ez az élelmiszer; milyen valós és fantázia alkotta kultúrtörténeti háttere van a kannibalizmusnak; vagy hogy miként változtak a terítési, tálalási szokások a kora középkortól a közelmúltig. A tények mellett számos érdekességet tartalmazó, sokszor fanyar humorral fűszerezett, fantasztikus képanyaggal illusztrált, okos és szórakoztató kötet széles körben ajánlható.