Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
56%
Teljes leírás
A Lírai receptkönyv alcímet viselő könyv szerzője, a kolozsvári újságíró, író bevezetésként visszaemlékezik 12 éves korára, amikor egy mézeskalácsostól eltanulta az ún. tordai mézespogácsa elkészítésének fortélyait. Könyve első fejezetében (Mézeskalácsos remények) fölidézi a régi mesterek arcát, mint a kolozsvári Nägl Józsefét vagy a besztercei Damjanschitz Saroltátét. A második fejezet címe (Mézes történelem) önmagáért beszél, Tar Károly az ókorig visszamenően fölidézi a méhészet és a mézes ételek készítésének históriáját, külön kiemelve a hazai méhészet nagyjait, mint a 17. században élt nagyváradi Horhi Miklósét, aki az első magyar méhészeti szakkönyv szerzője volt.
Tar Károly (1935-)

Erdélyi mézeskalács - Lírai receptkönyv

Korábbi ár
1 276 Ft
Borító ár
2 900 Ft
Aktuális online ár
1 276 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Tar Károly (1935-)
ISBN
9788089286416
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2011
Méret
131 o.
Kiadó
Méry Ratio
Cikkszám
3001072054
Alcím
lírai receptkönyv

Darabszám
Teljes leírás
A Lírai receptkönyv alcímet viselő könyv szerzője, a kolozsvári újságíró, író bevezetésként visszaemlékezik 12 éves korára, amikor egy mézeskalácsostól eltanulta az ún. tordai mézespogácsa elkészítésének fortélyait. Könyve első fejezetében (Mézeskalácsos remények) fölidézi a régi mesterek arcát, mint a kolozsvári Nägl Józsefét vagy a besztercei Damjanschitz Saroltátét. A második fejezet címe (Mézes történelem) önmagáért beszél, Tar Károly az ókorig visszamenően fölidézi a méhészet és a mézes ételek készítésének históriáját, külön kiemelve a hazai méhészet nagyjait, mint a 17. században élt nagyváradi Horhi Miklósét, aki az első magyar méhészeti szakkönyv szerzője volt.