Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
17%
Teljes leírás
A kötet összeállítója és nagyobbrészt szerzője egy, a New York-i Manhattan középpontjában működő híres vendéglő társtulajdonosa, Kövi Pál, aki hosszú éveken át kutatott a világ számos könyvtárában, könyvek és régi kéziratok ezreit nézte át, ahogy feltárja az erdélyi konyhaművészet hallatlan gazdagságát. E remek fogásokat ebben a kiadásban Mautner Zsófi "keltette életre", az általa készített ételkölteményeket ábrázolják a szép színes fotók. A kötet első részének (Tűzhelytől tűzhelyig) tanulmányai a táplálkozási szokásokat mutatják be: Szőcs István, Mircea Zaciu, Éltető-Welman József és Kövi Pál lírai hangvételű írásai idézik fel az erdélyi magyarok, románok, szászok, örmények és zsidók konyhájának szép hagyományait.
Kövi Pál (1924-1998)

Erdélyi lakoma

Borító ár
11 999 Ft
Aktuális online ár
9 959 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kövi Pál (1924-1998)
ISBN
9786156490032
Egyéb szerzőség
Mautner Zsófia (1974-) (közrem.);Erdőháti Áron (1977-) (fotó);Páva KulinarIQum Egyesület (közread.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2022
Méret
385 o.
Kiadó
Trubadúr
Cikkszám
3001075782
Alcím
az eredeti kötet újonnan életre keltett receptekkel

Darabszám
Teljes leírás
A kötet összeállítója és nagyobbrészt szerzője egy, a New York-i Manhattan középpontjában működő híres vendéglő társtulajdonosa, Kövi Pál, aki hosszú éveken át kutatott a világ számos könyvtárában, könyvek és régi kéziratok ezreit nézte át, ahogy feltárja az erdélyi konyhaművészet hallatlan gazdagságát. E remek fogásokat ebben a kiadásban Mautner Zsófi "keltette életre", az általa készített ételkölteményeket ábrázolják a szép színes fotók. A kötet első részének (Tűzhelytől tűzhelyig) tanulmányai a táplálkozási szokásokat mutatják be: Szőcs István, Mircea Zaciu, Éltető-Welman József és Kövi Pál lírai hangvételű írásai idézik fel az erdélyi magyarok, románok, szászok, örmények és zsidók konyhájának szép hagyományait.