Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    7%

    Erdélyi lakoma

    11 159 Ft
    11 999 Ft
    - +
    Teljes leírás
    A kötet összeállítója és nagyobbrészt szerzője egy, a New York-i Manhattan középpontjában működő híres vendéglő társtulajdonosa, Kövi Pál, aki hosszú éveken át kutatott a világ számos könyvtárában, könyvek és régi kéziratok ezreit nézte át, ahogy feltárja az erdélyi konyhaművészet hallatlan gazdagságát. E remek fogásokat ebben a kiadásban Mautner Zsófi "keltette életre", az általa készített ételkölteményeket ábrázolják a szép színes fotók. A kötet első részének (Tűzhelytől tűzhelyig) tanulmányai a táplálkozási szokásokat mutatják be: Szőcs István, Mircea Zaciu, Éltető-Welman József és Kövi Pál lírai hangvételű írásai idézik fel az erdélyi magyarok, románok, szászok, örmények és zsidók konyhájának szép hagyományait.
    Termék részletes adatai
    Szerző Kövi Pál (1924-1998)
    Vonalkód 9786156490032
    Nyelv magyar
    Egyéb szerzőség Mautner Zsófia (1974-) (közrem.);Erdőháti Áron (1977-) (fotó);Páva KulinarIQum Egyesület (közread.)
    Megjelenés éve 2022
    Kiadó Trubadúr
    Alcím az eredeti kötet újonnan életre keltett receptekkel
    Cikkszám 3001075782
    Méret 385 o.