Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
A jelen kötet szerzője azt szeretné elérni, hogy úgy a rákkutatásban résztvevő klinikai szakorvosok és kutatóorvosok, mind a rákkal küzdő páciensek, illetve a rák megelőzésében érdekelt tömegek másként nézzenek a betegségre, valamint a rákkal folytatott küzdelemre. Dr. Valter Longo amellett érvel, hogy nem elég „csak” a rákra koncentrálni, a testet és a lelket holisztikus módon kellene látni és láttatni, s a hangsúlyt a minél hosszabb ideig tartó fiatalság és egészség megőrzésére fektetni. Ha ugyanis bizonyos ételeket vagy a minimális kockázati tényezőt képviselő alkohol tiltását erőltetik az orvosok, lehet, hogy valamelyest csökkenhet a rák kialakulásának kockázata, de lehet, hogy éppen olyan ételektől fosztották meg pácienseiket, amelyek számos más betegség megelőzésében szerepet játszhatnak. Valamint ha egy-egy pohár vörösbor örömöt okoz, megvonása több kárt okoz, mint amennyi előnnyel jár. Az öröm és a nyugalom alatt ugyanis egyrészt olyan hormonok határozzák meg a test biokémiai alapállását, amelyek a rákos sejtek kialakulása ellen hatnak, másrészt a családdal vagy barátainkkal töltött kellemes percek további motivációként szolgálhatnak a hosszabb életért. A szerző a legfrissebb állatkísérletek és betegekkel folytatott kutatásokra alapozva érvel a böjt pozitív hozadéka mellett. A böjtöt utánzó étrend és életmód révén ugyanis a rákos sejteket könnyebben lehet kiéheztetni.

Longo, Valter (1967-)

Előzd meg és éheztesd ki a rákot

Borító ár
6 490 Ft
Kötött ár
5 841 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Longo, Valter (1967-)
ISBN
9789636302269
Egyéb szerzőség
Szilágyi Eszter (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2025
Egyéb információk
314 o.
Kiadás pontos dátuma
2025.08.15
Kiadó
Good Life Books
Cikkszám
3001094497
Alcím
a böjt és a táplálkozástudomány forradalmi megoldásai a rák megelőzésére és legyőzésére

Darabszám
Teljes leírás
A jelen kötet szerzője azt szeretné elérni, hogy úgy a rákkutatásban résztvevő klinikai szakorvosok és kutatóorvosok, mind a rákkal küzdő páciensek, illetve a rák megelőzésében érdekelt tömegek másként nézzenek a betegségre, valamint a rákkal folytatott küzdelemre. Dr. Valter Longo amellett érvel, hogy nem elég „csak” a rákra koncentrálni, a testet és a lelket holisztikus módon kellene látni és láttatni, s a hangsúlyt a minél hosszabb ideig tartó fiatalság és egészség megőrzésére fektetni. Ha ugyanis bizonyos ételeket vagy a minimális kockázati tényezőt képviselő alkohol tiltását erőltetik az orvosok, lehet, hogy valamelyest csökkenhet a rák kialakulásának kockázata, de lehet, hogy éppen olyan ételektől fosztották meg pácienseiket, amelyek számos más betegség megelőzésében szerepet játszhatnak. Valamint ha egy-egy pohár vörösbor örömöt okoz, megvonása több kárt okoz, mint amennyi előnnyel jár. Az öröm és a nyugalom alatt ugyanis egyrészt olyan hormonok határozzák meg a test biokémiai alapállását, amelyek a rákos sejtek kialakulása ellen hatnak, másrészt a családdal vagy barátainkkal töltött kellemes percek további motivációként szolgálhatnak a hosszabb életért. A szerző a legfrissebb állatkísérletek és betegekkel folytatott kutatásokra alapozva érvel a böjt pozitív hozadéka mellett. A böjtöt utánzó étrend és életmód révén ugyanis a rákos sejteket könnyebben lehet kiéheztetni.