Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
A Cukrász leszek sorozat első kötetében megismerkedtünk a cukrásztermékek készítéséhez elengedhetetlen alapanyagok felhasználásának lehetőségeivel. A második kötet elmélyíti a tudásunkat, felkészít a cukrász szakmai vizsgára, és segítséget ad a magabiztosabb alkotáshoz - akár mesteri szinten is. Megtanuljuk a fűszerek tudatos alkalmazását, a különféle ízpárosításokat, melyekkel történeteket mesélhetünk el. Megismerkedünk a csokoládé változatos felhasználásával a bonbonkészítéstől a csokoládéból készített díszekig. Bemutatjuk a kikészített sütemények szerteágazó világát készítménytípusonként, majd elmélyedünk a mai nemzetközi cukrászat élvonalát képviselő modern francia sütemények precíz technikáiban. Elsajátítjuk az éttermi tészták, a tányér- és pohárdesszertek látványos tálalását. Betekintést nyerünk a hidegcukrászati termékek (pl. fagylalt, parfé) kifinomult összeállításába. A cukrászkészítmények díszítésére külön figyelmet fordítunk. Az utolsó két fejezetben olyan technikákat tanulunk meg, amelyekkel egy süteményt nemcsak finommá, de lenyűgözővé is tehetünk. Ehhez megismerkedünk a cukrászati szakrajz készítésével, mellyel begyakorolhatjuk azokat az apró mozdulatokat, amit később csokoládéval, glazúrral is elkészíthetünk. Végül elérkezünk a cukrászati artisztikához, ahol már valóban a kreativitásé és a látványé a főszerep: marcipánból, cukormasszából, csokoládéból, karamellből, izomaltból és grillázsból saját műalkotásokat készíthetünk. Ez a kötet nem a végállomás, hanem egy új szint kezdete. A megszerzett tudással megnyílhat az út a versenyzés, a szakmai továbbképzések vagy akár a mestercukrászi pálya felé is. Kitartással, gyakorlással és nyitottsággal olyan desszerteket alkothatunk, amelyek nemcsak finomak, hanem emlékezetes élményt is nyújtanak. Folytassuk együtt az utat a cukrászat izgalmas, kihívásokkal és örömmel teli világában, mert a cukrász szakma nem csupán mesterség, hanem türelemmel tanulható művészet, ahol minden egyes süteménnyel közelebb kerülünk a tökéletességhez!

Lusztigh Mária, Pásztor Éva

Cukrász leszek II.

Raktári szám: GS-8-17
Aktuális online ár
6 750 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Lusztigh Mária, Pásztor Éva
ISBN
9786155720673
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2025
Kiadó
Szega Books
Cikkszám
3001096438

Darabszám
Teljes leírás
A Cukrász leszek sorozat első kötetében megismerkedtünk a cukrásztermékek készítéséhez elengedhetetlen alapanyagok felhasználásának lehetőségeivel. A második kötet elmélyíti a tudásunkat, felkészít a cukrász szakmai vizsgára, és segítséget ad a magabiztosabb alkotáshoz - akár mesteri szinten is. Megtanuljuk a fűszerek tudatos alkalmazását, a különféle ízpárosításokat, melyekkel történeteket mesélhetünk el. Megismerkedünk a csokoládé változatos felhasználásával a bonbonkészítéstől a csokoládéból készített díszekig. Bemutatjuk a kikészített sütemények szerteágazó világát készítménytípusonként, majd elmélyedünk a mai nemzetközi cukrászat élvonalát képviselő modern francia sütemények precíz technikáiban. Elsajátítjuk az éttermi tészták, a tányér- és pohárdesszertek látványos tálalását. Betekintést nyerünk a hidegcukrászati termékek (pl. fagylalt, parfé) kifinomult összeállításába. A cukrászkészítmények díszítésére külön figyelmet fordítunk. Az utolsó két fejezetben olyan technikákat tanulunk meg, amelyekkel egy süteményt nemcsak finommá, de lenyűgözővé is tehetünk. Ehhez megismerkedünk a cukrászati szakrajz készítésével, mellyel begyakorolhatjuk azokat az apró mozdulatokat, amit később csokoládéval, glazúrral is elkészíthetünk. Végül elérkezünk a cukrászati artisztikához, ahol már valóban a kreativitásé és a látványé a főszerep: marcipánból, cukormasszából, csokoládéból, karamellből, izomaltból és grillázsból saját műalkotásokat készíthetünk. Ez a kötet nem a végállomás, hanem egy új szint kezdete. A megszerzett tudással megnyílhat az út a versenyzés, a szakmai továbbképzések vagy akár a mestercukrászi pálya felé is. Kitartással, gyakorlással és nyitottsággal olyan desszerteket alkothatunk, amelyek nemcsak finomak, hanem emlékezetes élményt is nyújtanak. Folytassuk együtt az utat a cukrászat izgalmas, kihívásokkal és örömmel teli világában, mert a cukrász szakma nem csupán mesterség, hanem türelemmel tanulható művészet, ahol minden egyes süteménnyel közelebb kerülünk a tökéletességhez!