Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Egy kultúra, egy távoli város a turistáknak szánt történelmi látványosságok mellett konyháján keresztül ismerhető meg igazán. Nincs ez másként a világvárosi rangra emelkedett magyar fővárossal sem. Kordos Szabolcs és Mautner Zsófi arra vállalkozott, hogy Budapest gasztrotörténelmét némileg közelebb hozza a kortárs olvasókhoz. Így amellett, hogy a közelmúlt eseményei és élénk színekkel megfestett művelődéstörténeti tablója élő alakokkal telik meg, melyben Kordos Szabolcs évtizedes kutatómunkája képezi továbbra is az elapadhatatlan forrást (ezt bizonyítják korábbi kötetei is: Egy város titkai, 202222114; Egy város újabb titkai, 202322129; Egy város legújabb titkai, 202422101), Mautner Zsófinak köszönhetően a gasztrokaland aktualizált receptek révén az olvasói fantázia mellett a kötet az ízlelőbimbókat is kényezteti. Az élmény így válik teljessé, melyhez Huszár Dávid varázslatos budapesti képei, illetve Erdőháti Áron szemgyönyörködtető ételfotói még inkább hozzájárulnak. A kötetből tehát Budapest neves éttermeit, lokáljait, bisztróit és büféit ismerhetjük meg, melyekhez minden esetben járul néhány izgalmas, sőt olykor szaftos városi pletyka, kacagtató anekdota vagy éppen tanulságos fabula.

Kordos Szabolcs (1981-)

Budapest gasztro - Titkok, ízek, legendák

Borító ár
8 990 Ft
Kötött ár
8 091 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kordos Szabolcs (1981-)
ISBN
9789635686445
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2025
Egyéb információk
271 o.
Kiadás pontos dátuma
2025.09.19
Kiadó
21. Század K.
Cikkszám
3001096116
Alcím
titkok, ízek, legenda

Darabszám
Teljes leírás
Egy kultúra, egy távoli város a turistáknak szánt történelmi látványosságok mellett konyháján keresztül ismerhető meg igazán. Nincs ez másként a világvárosi rangra emelkedett magyar fővárossal sem. Kordos Szabolcs és Mautner Zsófi arra vállalkozott, hogy Budapest gasztrotörténelmét némileg közelebb hozza a kortárs olvasókhoz. Így amellett, hogy a közelmúlt eseményei és élénk színekkel megfestett művelődéstörténeti tablója élő alakokkal telik meg, melyben Kordos Szabolcs évtizedes kutatómunkája képezi továbbra is az elapadhatatlan forrást (ezt bizonyítják korábbi kötetei is: Egy város titkai, 202222114; Egy város újabb titkai, 202322129; Egy város legújabb titkai, 202422101), Mautner Zsófinak köszönhetően a gasztrokaland aktualizált receptek révén az olvasói fantázia mellett a kötet az ízlelőbimbókat is kényezteti. Az élmény így válik teljessé, melyhez Huszár Dávid varázslatos budapesti képei, illetve Erdőháti Áron szemgyönyörködtető ételfotói még inkább hozzájárulnak. A kötetből tehát Budapest neves éttermeit, lokáljait, bisztróit és büféit ismerhetjük meg, melyekhez minden esetben járul néhány izgalmas, sőt olykor szaftos városi pletyka, kacagtató anekdota vagy éppen tanulságos fabula.