Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Egy városnak nemcsak utcái és épületei vannak, hanem ízei is. Titkok, ízek, legendák Egy városnak nemcsak utcái és épületei vannak, hanem ízei is. Mi került az asztalra Mátyás király és Aragóniai Beatrix budai lakodalmán? Miért viseli a Múzeumkert kávézója az egykori albán királyné nevét? Hogyan indult a Kádár-kori hamburgerlánc, a City Grill tündöklése, és mi okozta a bukását? Melyik volt a város első kínai étterme, amelyben egy magyar sztárséf főzött? Miért jár fél Hollywood pacalt enni a Keleti pályaudvar mögé? Többek között ezekre a kérdésekre ad válaszokat és remekül elkészíthető recepteket a Budapest Gasztro. Különleges könyvet tart kezében az olvasó. Két szerzőjének ugyanis látszólag nem sok köze van egymáshoz. Kordos Szabolcs neve régóta egyet jelent Budapest izgalmas titkainak bemutatásával. Az ő elmesélésében, 19 épületen keresztül ismerhetjük meg a legjobb fővárosi gasztrosztorikat Blaha Lujza vesepecsenyéjétől az influenszerek kedvenc büféjéig. A könyv másik szerzője, Mautner Zsófia, a hazai gasztrovilág egyik legnagyobb tekintélye minden fejezethez egy-egy autentikus vagy éppen újragondolt, könnyen elkészíthető receptet álmodott meg. Így válik a várostörténelemből könnyen fogyasztható, mai ízélmény.

Hamarosan rendelhető

Mautner Zsófi - Kordos Szabolcs

Budapest gasztro - Titkok, ízek, legendák

Borító ár
8 990 Ft
Várható ár
8 091 Ft

Várható megjelenés: 2025.09

Termék részletes adatai
Szerző
Mautner Zsófi - Kordos Szabolcs
ISBN
9789635686445
Nyelv
magyar
Kiadó
21. Század Kiadó
Cikkszám
3001096116

Teljes leírás
Egy városnak nemcsak utcái és épületei vannak, hanem ízei is. Titkok, ízek, legendák Egy városnak nemcsak utcái és épületei vannak, hanem ízei is. Mi került az asztalra Mátyás király és Aragóniai Beatrix budai lakodalmán? Miért viseli a Múzeumkert kávézója az egykori albán királyné nevét? Hogyan indult a Kádár-kori hamburgerlánc, a City Grill tündöklése, és mi okozta a bukását? Melyik volt a város első kínai étterme, amelyben egy magyar sztárséf főzött? Miért jár fél Hollywood pacalt enni a Keleti pályaudvar mögé? Többek között ezekre a kérdésekre ad válaszokat és remekül elkészíthető recepteket a Budapest Gasztro. Különleges könyvet tart kezében az olvasó. Két szerzőjének ugyanis látszólag nem sok köze van egymáshoz. Kordos Szabolcs neve régóta egyet jelent Budapest izgalmas titkainak bemutatásával. Az ő elmesélésében, 19 épületen keresztül ismerhetjük meg a legjobb fővárosi gasztrosztorikat Blaha Lujza vesepecsenyéjétől az influenszerek kedvenc büféjéig. A könyv másik szerzője, Mautner Zsófia, a hazai gasztrovilág egyik legnagyobb tekintélye minden fejezethez egy-egy autentikus vagy éppen újragondolt, könnyen elkészíthető receptet álmodott meg. Így válik a várostörténelemből könnyen fogyasztható, mai ízélmény.