Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés

    Biológiai almasavbontás

    Raktári szám: 9789632865447
    2 900 Ft
    - +
    Teljes leírás
    A borász szakemberek a nedű aromájának harmonizálásához és jobb eltarthatóságához használják a biológiai almasavbontás módszerét. Ez a mikrobiológiai folyamat igen kényes, nagy figyelmet igénylő művelet - sikeres elvégzéséhez nyújt segítséget a német szerzőpáros munkája, amely a témával kapcsolatos elméleti tudnivalókat és gyakorlati teendőket összegzi. A rövid történeti áttekintés után a szerzők az eljárás szükségessége mellett érvelnek, ismertetik a kémiai és mikrobiológiai alapismereteket, majd írnak a tejsavbaktériumok tápanyagszükségletéről, az ideális körülmények megteremtéséről, a savbontás módjairól, a beoltás időpontjáról, valamint a fellépő kölcsönhatásokról. A kötet további részében esik szó egyebek mellett a biológiai almasavbontás levezetéséről, az újbor lefejtéséről és a kénezésről, a különféle szabályozási megoldásokról, illetve a szénsavatmoszférás vörösborkészítésről. Az irodalomjegyzékkel záruló műben a szöveget fekete-fehér ábrák kísérik.
    Termék részletes adatai
    Szerző Steidl, Robert;Leindl, Georg
    Vonalkód 9789632865447
    Nyelv magyar
    Oldalszám 93 p.
    Egyéb szerzőség Pátkai Györgyi (ford.)
    Alcím lehetőségek, gyakorlati megoldások, minőség-ellenőrzés
    Cikkszám 3000164161
    Méret 21 cm
    Megjelenés éve cop. 2009
    Súly 237 gramm
    Kiadó Mezőgazda