Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
5%
Teljes leírás
A borász szakemberek a nedű aromájának harmonizálásához és jobb eltarthatóságához használják a biológiai almasavbontás módszerét. Ez a mikrobiológiai folyamat igen kényes, nagy figyelmet igénylő művelet - sikeres elvégzéséhez nyújt segítséget a német szerzőpáros munkája, amely a témával kapcsolatos elméleti tudnivalókat és gyakorlati teendőket összegzi. A rövid történeti áttekintés után a szerzők az eljárás szükségessége mellett érvelnek, ismertetik a kémiai és mikrobiológiai alapismereteket, majd írnak a tejsavbaktériumok tápanyagszükségletéről, az ideális körülmények megteremtéséről, a savbontás módjairól, a beoltás időpontjáról, valamint a fellépő kölcsönhatásokról. A kötet további részében esik szó egyebek mellett a biológiai almasavbontás levezetéséről, az újbor lefejtéséről és a kénezésről, a különféle szabályozási megoldásokról, illetve a szénsavatmoszférás vörösborkészítésről. Az irodalomjegyzékkel záruló műben a szöveget fekete-fehér ábrák kísérik.
Steidl, Robert;Leindl, Georg

Biológiai almasavbontás

Raktári szám: 9789632865447
Borító ár
2 900 Ft
Aktuális online ár
2 755 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Steidl, Robert;Leindl, Georg
ISBN
9789632865447
Egyéb szerzőség
Pátkai Györgyi (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2009
Méret
21 cm
Kiadó
Mezőgazda
Cikkszám
3000164161
Alcím
lehetőségek, gyakorlati megoldások, minőség-ellenőrzés

Darabszám
Teljes leírás
A borász szakemberek a nedű aromájának harmonizálásához és jobb eltarthatóságához használják a biológiai almasavbontás módszerét. Ez a mikrobiológiai folyamat igen kényes, nagy figyelmet igénylő művelet - sikeres elvégzéséhez nyújt segítséget a német szerzőpáros munkája, amely a témával kapcsolatos elméleti tudnivalókat és gyakorlati teendőket összegzi. A rövid történeti áttekintés után a szerzők az eljárás szükségessége mellett érvelnek, ismertetik a kémiai és mikrobiológiai alapismereteket, majd írnak a tejsavbaktériumok tápanyagszükségletéről, az ideális körülmények megteremtéséről, a savbontás módjairól, a beoltás időpontjáról, valamint a fellépő kölcsönhatásokról. A kötet további részében esik szó egyebek mellett a biológiai almasavbontás levezetéséről, az újbor lefejtéséről és a kénezésről, a különféle szabályozási megoldásokról, illetve a szénsavatmoszférás vörösborkészítésről. Az irodalomjegyzékkel záruló műben a szöveget fekete-fehér ábrák kísérik.