Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    10%

    Bartholomaeus Platina reneszánsz receptjei - Az első nyomtatott szakácskönyv

    4 949 Ft
    5 499 Ft
    - +
    Teljes leírás
    Azóta, hogy Darida Benedek és Cserna-Szabó András közösen rátalált a gasztrotörténetben rejlő humorra, első közös vállalkozásuk már a sokadik újrakiadást éli meg. A jelen kötet most nem a macskajaj receptjeit fogja behatóan ismertetni, hanem az alkotópáros értő tolmácsolásában egy 557 évvel ezelőtt megjelent szakácskönyv szólal meg első ízben magyarul. A kötet szórakoztató és nyelvileg bravúros előszavát Cserna-Szabó jegyzi, amelyből megismerhetjük röviden a szakácskönyv hátterét, az antik és reneszánsz szakácsművészetet. Bartholomaeus Platina szakácskönyve ugyanis az első nyomtatott szakácskönyv a könyvek hosszú és szerteágazó történetében; benne a korszak gasztronómiai szokásai, az antikvitás öröksége, a keresztény hagyományok ötvöződnek, miközben a szerző tréfás megjegyzéseket tesz barátaira és kortársaira. Olykor egy kis konyhafilozofálgatást is becsempészik receptjei közé, s a legtöbb étellel kapcsolatban nem rest azt sem megjegyezni, hogy azok milyen pozitív vagy negatív fiziológiai hatással bírnak, legyen szó a hízásról vagy fogyásról, a szexuális életről, az erőnlétről vagy a szellemi teljesítményről.
    Termék részletes adatai
    Szerző Platina, Bartholomaeus (1421-1481)
    Vonalkód 9789634798743
    Nyelv magyar
    Egyéb szerzőség Darida Benedek (1970-) (ford.)
    Megjelenés éve 2022
    Kiadó Helikon
    Alcím az első nyomtatott szakácskönyv
    Cikkszám 3001075111
    Méret 267 o.