Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
Azóta, hogy Darida Benedek és Cserna-Szabó András közösen rátalált a gasztrotörténetben rejlő humorra, első közös vállalkozásuk már a sokadik újrakiadást éli meg. A jelen kötet most nem a macskajaj receptjeit fogja behatóan ismertetni, hanem az alkotópáros értő tolmácsolásában egy 557 évvel ezelőtt megjelent szakácskönyv szólal meg első ízben magyarul. A kötet szórakoztató és nyelvileg bravúros előszavát Cserna-Szabó jegyzi, amelyből megismerhetjük röviden a szakácskönyv hátterét, az antik és reneszánsz szakácsművészetet. Bartholomaeus Platina szakácskönyve ugyanis az első nyomtatott szakácskönyv a könyvek hosszú és szerteágazó történetében; benne a korszak gasztronómiai szokásai, az antikvitás öröksége, a keresztény hagyományok ötvöződnek, miközben a szerző tréfás megjegyzéseket tesz barátaira és kortársaira. Olykor egy kis konyhafilozofálgatást is becsempészik receptjei közé, s a legtöbb étellel kapcsolatban nem rest azt sem megjegyezni, hogy azok milyen pozitív vagy negatív fiziológiai hatással bírnak, legyen szó a hízásról vagy fogyásról, a szexuális életről, az erőnlétről vagy a szellemi teljesítményről.
Platina, Bartholomaeus (1421-1481)

Bartholomaeus Platina reneszánsz receptjei - Az első nyomtatott szakácskönyv

Borító ár
5 499 Ft
Aktuális online ár
4 399 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Platina, Bartholomaeus (1421-1481)
ISBN
9789634798743
Egyéb szerzőség
Darida Benedek (1970-) (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2022
Méret
267 p. : ill. ; 21 cm
Kiadó
Helikon
Cikkszám
3001075111
Alcím
az első nyomtatott szakácskönyv

Darabszám
Teljes leírás
Azóta, hogy Darida Benedek és Cserna-Szabó András közösen rátalált a gasztrotörténetben rejlő humorra, első közös vállalkozásuk már a sokadik újrakiadást éli meg. A jelen kötet most nem a macskajaj receptjeit fogja behatóan ismertetni, hanem az alkotópáros értő tolmácsolásában egy 557 évvel ezelőtt megjelent szakácskönyv szólal meg első ízben magyarul. A kötet szórakoztató és nyelvileg bravúros előszavát Cserna-Szabó jegyzi, amelyből megismerhetjük röviden a szakácskönyv hátterét, az antik és reneszánsz szakácsművészetet. Bartholomaeus Platina szakácskönyve ugyanis az első nyomtatott szakácskönyv a könyvek hosszú és szerteágazó történetében; benne a korszak gasztronómiai szokásai, az antikvitás öröksége, a keresztény hagyományok ötvöződnek, miközben a szerző tréfás megjegyzéseket tesz barátaira és kortársaira. Olykor egy kis konyhafilozofálgatást is becsempészik receptjei közé, s a legtöbb étellel kapcsolatban nem rest azt sem megjegyezni, hogy azok milyen pozitív vagy negatív fiziológiai hatással bírnak, legyen szó a hízásról vagy fogyásról, a szexuális életről, az erőnlétről vagy a szellemi teljesítményről.