Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Alexandre Pierre Odart de Rilly (1778–1866) gróf a XIX. század első felének meghatározó alakja volt az európai szőlészeti és borászati munkák szervezésének. Érdeklődése túlmutatott a franciaországi szúlőgazdálkodás gondjain, követte a spanyol és az olasz szakirodalmat, személyesen látogatott el több németországi, ausztriai és Magyar Királyságbeli birtokra, szőlőiskolába. Az Esvres melletti La Dorée elnevezésű birtokán maga is kísérletezett szőlőfajtákkal. Legtöbbet a Tokaj-Hegyalja szőlőiről és borairól ír, de látókörébe vonta a Ménestől Sopron¬ig húzódó borvidékek kiemelkedő helyeit, fajtáit és borait. A Hegyalján kívül járt Arad, Heves, Pest, Komárom és Sopron megyékben. Aktív közéleti szereplőként és szak¬íróként sokat tett a magyar szőlők és magyar borok nemzetközi megismertetéséért. A magyar borokat nagy szimpátiával elismerően írja le, ugyanakkor kritikus is az egyes fajtákkal, művelési, vagy éppen borkészítési módokkal kapcsolatban.

Hamarosan rendelhető

Alexandre Pierre Odart két írása a Magyar Királyság szőlőiről és borairól 1839–1859

Monok István

Borító ár
4 990 Ft
Várható ár
4 491 Ft

Várható megjelenés: 2025.12

Termék részletes adatai
Szerző
Monok István
ISBN
9789636464349
Nyelv
magyar
Kiadó
L'Harmattan Kiadó
Cikkszám
3001098259

Teljes leírás
Alexandre Pierre Odart de Rilly (1778–1866) gróf a XIX. század első felének meghatározó alakja volt az európai szőlészeti és borászati munkák szervezésének. Érdeklődése túlmutatott a franciaországi szúlőgazdálkodás gondjain, követte a spanyol és az olasz szakirodalmat, személyesen látogatott el több németországi, ausztriai és Magyar Királyságbeli birtokra, szőlőiskolába. Az Esvres melletti La Dorée elnevezésű birtokán maga is kísérletezett szőlőfajtákkal. Legtöbbet a Tokaj-Hegyalja szőlőiről és borairól ír, de látókörébe vonta a Ménestől Sopron¬ig húzódó borvidékek kiemelkedő helyeit, fajtáit és borait. A Hegyalján kívül járt Arad, Heves, Pest, Komárom és Sopron megyékben. Aktív közéleti szereplőként és szak¬íróként sokat tett a magyar szőlők és magyar borok nemzetközi megismertetéséért. A magyar borokat nagy szimpátiával elismerően írja le, ugyanakkor kritikus is az egyes fajtákkal, művelési, vagy éppen borkészítési módokkal kapcsolatban.