Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
A jelen kötet a dietetika és a pszichológia kapcsolatát foglalja össze igen változatos részterületek ismeretanyagára támaszkodva, egyfajta „pszichodietetika” jegyében. A dietetikusoknak olyan pszichológiai tudást igyekszik nyújtani, amellyel biztonságosabban tájékozódhatnak a dietetikai problémák terén. A táplálkozás pszichológiai háttere mindig is lényeges volt számukra. Az ilyen ismereteket igyekszik bővíteni a könyv kitűnő szakemberek fejezeteinek segítségével. A különböző egészségügyi zavarok rendezésében a multidiszciplináris megközelítés manapság közismertnek számít, a táplálkozás és a dietetika területének a pszichológiával való kapcsolata erre kitűnő példa. Az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók ma egyre terjednek, mert hatékonyak és gazdaságosak. Ez a fogalom némileg megtévesztő lehet: az alacsony intenzitás nem azt jelenti, hogy megelégedhetünk egy szerényebb ellátási formával, hanem inkább azt, hogy néha az egyszerűbb, de tudományos evidenciákra támaszkodó módszerekkel is sokat lehet segíteni. Ez a jelen könyv célja. Reméljük, hogy sokan fogják alkalmazni a benne lévő ismereteket a dietetika és a pszichológia/pszichoterápia oldaláról is, de a társtudományok, a különböző orvosi diszciplínák területéről is. A dietetika látványos fejlődésen ment át az utóbbi néhány évtizedben. Ennek egyik alapja a táplálkozástudomány biológiai alapjainak a jelentős bővülése, emellett a társtudományokkal való kapcsolat is kiterjedtebb lett. A pszichiátriai zavarok dietetikai vonatkozásai az elhízás és az evészavarok terén mindig is fontos szerepet játszottak. Ha a dietetika különböző szakterületeit tekintjük át, ezekben a pszichológiával való érintkezés egyre fontosabb – nemcsak az életmódbeli tanácsokra gondolva, hanem a pszichoterápiás munkával való átfedésekre is.

Hamarosan rendelhető

Kohlné Papp Ildikó és Túry Ferenc

Alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók a dietetikai ellátásban

Borító ár
5 400 Ft
Várható ár
4 860 Ft

Várható megjelenés: 2025.08

Termék részletes adatai
Szerző
Kohlné Papp Ildikó és Túry Ferenc
ISBN
9789636690342
Nyelv
magyar
Kiadó
Oriold és Társai
Cikkszám
3001096650

Teljes leírás
A jelen kötet a dietetika és a pszichológia kapcsolatát foglalja össze igen változatos részterületek ismeretanyagára támaszkodva, egyfajta „pszichodietetika” jegyében. A dietetikusoknak olyan pszichológiai tudást igyekszik nyújtani, amellyel biztonságosabban tájékozódhatnak a dietetikai problémák terén. A táplálkozás pszichológiai háttere mindig is lényeges volt számukra. Az ilyen ismereteket igyekszik bővíteni a könyv kitűnő szakemberek fejezeteinek segítségével. A különböző egészségügyi zavarok rendezésében a multidiszciplináris megközelítés manapság közismertnek számít, a táplálkozás és a dietetika területének a pszichológiával való kapcsolata erre kitűnő példa. Az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók ma egyre terjednek, mert hatékonyak és gazdaságosak. Ez a fogalom némileg megtévesztő lehet: az alacsony intenzitás nem azt jelenti, hogy megelégedhetünk egy szerényebb ellátási formával, hanem inkább azt, hogy néha az egyszerűbb, de tudományos evidenciákra támaszkodó módszerekkel is sokat lehet segíteni. Ez a jelen könyv célja. Reméljük, hogy sokan fogják alkalmazni a benne lévő ismereteket a dietetika és a pszichológia/pszichoterápia oldaláról is, de a társtudományok, a különböző orvosi diszciplínák területéről is. A dietetika látványos fejlődésen ment át az utóbbi néhány évtizedben. Ennek egyik alapja a táplálkozástudomány biológiai alapjainak a jelentős bővülése, emellett a társtudományokkal való kapcsolat is kiterjedtebb lett. A pszichiátriai zavarok dietetikai vonatkozásai az elhízás és az evészavarok terén mindig is fontos szerepet játszottak. Ha a dietetika különböző szakterületeit tekintjük át, ezekben a pszichológiával való érintkezés egyre fontosabb – nemcsak az életmódbeli tanácsokra gondolva, hanem a pszichoterápiás munkával való átfedésekre is.