Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
A "fine dining" kifejezés szó szerint kifinomult étkezést jelent, és az éttermi gasztronómia legmagasabb szintjét jelöli: luxuskategóriás étkezést jelent elegáns környezetben, ahol a hangsúly a minőségen, a részleteken és az élményen van - nemcsak az ételek, hanem a kiszolgálás, a tálalás, a borválaszték és a hangulat tekintetében is. Amit pedig kínál a (tehetős) ínyenceknek, az a művészi, aprólékosan kidolgozott ételek, a többfogásos menüsor, a magas szintű szerviz és etikett, az elegáns enteriőr és hangulat. Ennek a komoly szaktudást, felkészültséget és gyakorlatot igénylő gasztro-művészetnek hazai sztárja Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf, a Gastro Gaga-brand megalkotója, aki ebben a könyvében megosztja szakmai filozófiáját és hitvallását, betekintést enged gasztronómiai és vendéglátással kapcsolatos szemléletébe és műhelytitkaiba. Műve valójában egy rendhagyó szakácskönyv, egy különleges receptgyűjtemény, csúcskategóriás "gasztronómiai tankönyv", amelynek célközönsége azok, akik "nem érik be a hétköznapi étkezésekkel, akiknek az asztal a kreativitás, a felfedezés és az életöröm színtere". A fine dining világába bevezető előszava után teszi közzé receptjeit, kezdve a levesekkel (A kifogástalan húsleves; A Michelin-szintű gulyásleves; Fehér velouté); folytatva az előételekkel (Lojanza taco; GG churros - a csillagfánkocska; Arany angyal - tokaji kacsamájkompozíció); a halakkal és tengeri fogásokkal (Osztriga; Patakfátyol; Octo-dog); a főfogásokkal (Füst és bársony; Bocuse d'Or nyuszi; Gyöngytyúk); valamint a desszertekkel (Körtés képviselőfánk; GG konyakos meggy; GG dubaji csokoládés kollekció). A "GG glosszáriummal" záruló kötet már gyakorlott, exkluzív konyhai kísérletezsre nyitott olvasók figyelmére számíthat. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Palágyi Eszter

A világ ízeinek anatómiája - Fine dining à la Gastro Gaga

Borító ár
14 990 Ft
Kötött ár
13 491 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Palágyi Eszter
ISBN
9786156488527
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2025
Egyéb információk
343 o.
Kiadás pontos dátuma
2025.11.03
Kiadó
Boook K.
Cikkszám
3001097163
Alcím
fine dining à la Gastro Gaga

Darabszám
Teljes leírás
A "fine dining" kifejezés szó szerint kifinomult étkezést jelent, és az éttermi gasztronómia legmagasabb szintjét jelöli: luxuskategóriás étkezést jelent elegáns környezetben, ahol a hangsúly a minőségen, a részleteken és az élményen van - nemcsak az ételek, hanem a kiszolgálás, a tálalás, a borválaszték és a hangulat tekintetében is. Amit pedig kínál a (tehetős) ínyenceknek, az a művészi, aprólékosan kidolgozott ételek, a többfogásos menüsor, a magas szintű szerviz és etikett, az elegáns enteriőr és hangulat. Ennek a komoly szaktudást, felkészültséget és gyakorlatot igénylő gasztro-művészetnek hazai sztárja Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf, a Gastro Gaga-brand megalkotója, aki ebben a könyvében megosztja szakmai filozófiáját és hitvallását, betekintést enged gasztronómiai és vendéglátással kapcsolatos szemléletébe és műhelytitkaiba. Műve valójában egy rendhagyó szakácskönyv, egy különleges receptgyűjtemény, csúcskategóriás "gasztronómiai tankönyv", amelynek célközönsége azok, akik "nem érik be a hétköznapi étkezésekkel, akiknek az asztal a kreativitás, a felfedezés és az életöröm színtere". A fine dining világába bevezető előszava után teszi közzé receptjeit, kezdve a levesekkel (A kifogástalan húsleves; A Michelin-szintű gulyásleves; Fehér velouté); folytatva az előételekkel (Lojanza taco; GG churros - a csillagfánkocska; Arany angyal - tokaji kacsamájkompozíció); a halakkal és tengeri fogásokkal (Osztriga; Patakfátyol; Octo-dog); a főfogásokkal (Füst és bársony; Bocuse d'Or nyuszi; Gyöngytyúk); valamint a desszertekkel (Körtés képviselőfánk; GG konyakos meggy; GG dubaji csokoládés kollekció). A "GG glosszáriummal" záruló kötet már gyakorlott, exkluzív konyhai kísérletezsre nyitott olvasók figyelmére számíthat. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"