Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Mikrobiom-útikalauz és a rosttudatos táplálkozás fenntartható gyakorlata egy kötetben. Egyre több szó esik a mikrobiom jelentőségéről, mégis idegen még a kifejezés. Mi ez a mikrobiom, és hogyan kerül a testünkbe? Mit csinál ott bent? Milyen hatása van az egészségünkre? Tényleg segíthet, hogy tovább éljünk? Ha felborul az egyensúlya, hogyan lehet helyreállítani? Mivel ártunk neki? Laikusként nem könnyű eligazodni a témában, és a bizonytalanság akár nyomasztó is lehet. Pedig a mikrobiom a barátunk – egyedülálló mikrobaközösségünk teljes életünkön végigkísér. Befolyásolja az emésztésünket, anyagcserénket, immunfunkcióinkat, idegrendszerünket, sőt a lelkiállapotunkat is. Mikrobiomunkkal való kapcsolatrendszerünk zavara lehet a hiányzó láncszem az egyre gyakoribb emésztési panaszok, elhízás, cukorbetegség, daganatos és autoimmun folyamatok, a pszichés betegségek és a szellemi hanyatlás hátterében. A mikrobiom egyensúlyát támogató életmód, a rosttudatos táplálkozás azonban segíthet a betegségek megelőzésében és kezelésében, az egészséges élettartam meghosszabbításában. A rosttudatos táplálkozás fogalmát megalkotó dietetikus, szerző Soltész Erzsébet izgalmas közös utazásra hívja az Olvasót. Meggyőződése, hogy csodás mikrobiomunk és velevaló viszonyunk megismerése életre szóló útravaló az öngondoskodáshoz. Gyakorlati segítséget is nyújt a megvalósításhoz: elérhetővé teszi a rosttudatos, mikrobiomot támogató táplálkozás mintáját, amihez nincs szükség különleges alapanyagokra, önsanyargató diétára. Bemutatja a rostok sokszínű világát, a prebiotikumok és a probiotikus élelmiszerek egészségtámogató erejét. Kézzelfogható tanácsokat ad a rostbevitel fokozatos növeléséhez, a rosttudatos bevásárláshoz és ételkészítéshez, hogy az egészségtámogató szokások valóban fenntarthatóvá váljanak. Mikrobiomtámogató életmód, és benne a rosttudatos táplálkozás – ezt a létfontosságú erőforrást mutatja be ez a hiánypótló kötet, tudományos alapossággal, mégis könnyen emészthető stílusban.

Hamarosan rendelhető

Soltész Erzsébet

A mikrobiom támogatása és a rosttudatos táplálkozás

Borító ár
5 990 Ft
Várható ár
5 391 Ft

Várható megjelenés: 2025.11

Termék részletes adatai
Szerző
Soltész Erzsébet
ISBN
9786156488596
Nyelv
magyar
Kiadó
BOOOK
Cikkszám
3001097520

Teljes leírás
Mikrobiom-útikalauz és a rosttudatos táplálkozás fenntartható gyakorlata egy kötetben. Egyre több szó esik a mikrobiom jelentőségéről, mégis idegen még a kifejezés. Mi ez a mikrobiom, és hogyan kerül a testünkbe? Mit csinál ott bent? Milyen hatása van az egészségünkre? Tényleg segíthet, hogy tovább éljünk? Ha felborul az egyensúlya, hogyan lehet helyreállítani? Mivel ártunk neki? Laikusként nem könnyű eligazodni a témában, és a bizonytalanság akár nyomasztó is lehet. Pedig a mikrobiom a barátunk – egyedülálló mikrobaközösségünk teljes életünkön végigkísér. Befolyásolja az emésztésünket, anyagcserénket, immunfunkcióinkat, idegrendszerünket, sőt a lelkiállapotunkat is. Mikrobiomunkkal való kapcsolatrendszerünk zavara lehet a hiányzó láncszem az egyre gyakoribb emésztési panaszok, elhízás, cukorbetegség, daganatos és autoimmun folyamatok, a pszichés betegségek és a szellemi hanyatlás hátterében. A mikrobiom egyensúlyát támogató életmód, a rosttudatos táplálkozás azonban segíthet a betegségek megelőzésében és kezelésében, az egészséges élettartam meghosszabbításában. A rosttudatos táplálkozás fogalmát megalkotó dietetikus, szerző Soltész Erzsébet izgalmas közös utazásra hívja az Olvasót. Meggyőződése, hogy csodás mikrobiomunk és velevaló viszonyunk megismerése életre szóló útravaló az öngondoskodáshoz. Gyakorlati segítséget is nyújt a megvalósításhoz: elérhetővé teszi a rosttudatos, mikrobiomot támogató táplálkozás mintáját, amihez nincs szükség különleges alapanyagokra, önsanyargató diétára. Bemutatja a rostok sokszínű világát, a prebiotikumok és a probiotikus élelmiszerek egészségtámogató erejét. Kézzelfogható tanácsokat ad a rostbevitel fokozatos növeléséhez, a rosttudatos bevásárláshoz és ételkészítéshez, hogy az egészségtámogató szokások valóban fenntarthatóvá váljanak. Mikrobiomtámogató életmód, és benne a rosttudatos táplálkozás – ezt a létfontosságú erőforrást mutatja be ez a hiánypótló kötet, tudományos alapossággal, mégis könnyen emészthető stílusban.