Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
A folyamatosan zajló kutatások mára bizonyították, hogy az emésztőszervrendszerben található mikrobaközösség, a mikrobiom nem csupán a tápanyagok lebontásában és feldolgozásában van segítségünkre, de testünkkel összetett szimbiotikus kapcsolatban áll: az általános egészség, a mentális jóllét mellett hozzájárulnak a hosszabb élethez, a betegségek elkerüléséhez, ha a mikrobiom jó állapotban van, kisebb eséllyel alakul ki daganatos megbetegedés, esetleg autoimmun betegség. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy miként lehet a mikrobiomot támogatni, milyen élelmiszerekkel lehet e barátságos egysejtűeket életben és természeten jól tartani. Ezt azért érdemes kiemelni, mivel a mikrobiom egyensúlya könnyen felborulhat, és a károsabb baktériumtörzsek a hasznos baktériumok kárára túlszaporodnak. Ehhez a nem megfelelő étrend is hozzájárulhat, míg azonban ha a rostban gazdag életmód mellett döntünk, testünk és lelkünk is megköszöni. Soltész Erzsébet neve nem cseng ismeretlenül azok fülében, akik valamennyire otthonosan mozognak a diéták, az egészséges életmód világában.

A mikrobiom támogatása és a rosttudatos táplálkozás

Soltész Erzsébet

Borító ár
5 990 Ft
Kötött ár
5 391 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Soltész Erzsébet
ISBN
9786156488596
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2025
Egyéb információk
479 o.
Kiadás pontos dátuma
2025.11.17
Kiadó
Boook K.
Cikkszám
3001097520

Darabszám
Teljes leírás
A folyamatosan zajló kutatások mára bizonyították, hogy az emésztőszervrendszerben található mikrobaközösség, a mikrobiom nem csupán a tápanyagok lebontásában és feldolgozásában van segítségünkre, de testünkkel összetett szimbiotikus kapcsolatban áll: az általános egészség, a mentális jóllét mellett hozzájárulnak a hosszabb élethez, a betegségek elkerüléséhez, ha a mikrobiom jó állapotban van, kisebb eséllyel alakul ki daganatos megbetegedés, esetleg autoimmun betegség. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy miként lehet a mikrobiomot támogatni, milyen élelmiszerekkel lehet e barátságos egysejtűeket életben és természeten jól tartani. Ezt azért érdemes kiemelni, mivel a mikrobiom egyensúlya könnyen felborulhat, és a károsabb baktériumtörzsek a hasznos baktériumok kárára túlszaporodnak. Ehhez a nem megfelelő étrend is hozzájárulhat, míg azonban ha a rostban gazdag életmód mellett döntünk, testünk és lelkünk is megköszöni. Soltész Erzsébet neve nem cseng ismeretlenül azok fülében, akik valamennyire otthonosan mozognak a diéták, az egészséges életmód világában.