Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
21%
Teljes leírás
"Ez a könyv a legszerényebb táplálékunk, a krumpli dicsérete" - írja Jenny Linford szakácskönyve bevezetőjében, amely a burgonya hatvanötféle elkészítési módját ismerteti, jócskán túlmutatva a sült krumplin, pürén és főzeléken (amelyek egyénként szintén kiváló, egyszerű fogások). A meglepően változatos recepteket öt tematikus fejezetbe rendezte, amelyek nyitányában egyéb kultúrtörténeti érdekességeket is elmond erről az élelmiszerről. Például a Nyári kedvencek című rész elején a burgonya perui lankától az abszolút világhírig ívelő történetét foglalja össze röviden. A Laktató ételeknél a burgonyafajtákat ismerteti; a Lélekmelegítő ételek bevezető sorai a hasábburgonya kultuszát méltatják; a Fűszeres fogásokban rácsodálkozhatunk a burgonya kulináris sokszínűségére; a Luxusételek című szakasz elején pedig három világhírű burgonyatermelő vállalkozás mutatkozik be - két brit és egy amerikai. Spanyol burgonyás tortilla, burgonyás chaat masala, harisszás burgonyasaláta lencsével, korianderes pakora, kukoricás krumpli tőkehallal és garnélával, lazacpogácsa vízitormaszósszal, indiai ötfűszeres pirított burgonya, caldo verde, burgonyás quesadilla - csak pár azok közül a fogások közül, amelyeket elkészíthetünk Jenny Linford iránymutatásával. A szöveget igényes színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Linford, Jenny

A legfinomabb burgonyás ételek

Borító ár
5 990 Ft
Aktuális online ár
4 732 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Linford, Jenny
ISBN
9789635652983
Egyéb szerzőség
Winfield, Clare (fotó);Pap Ágnes (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2022
Méret
159 o.
Kiadó
HVG Kv.
Cikkszám
3001075937
Alcím
65 elkészítési mód a pürétől a pitéig

Darabszám
Teljes leírás
"Ez a könyv a legszerényebb táplálékunk, a krumpli dicsérete" - írja Jenny Linford szakácskönyve bevezetőjében, amely a burgonya hatvanötféle elkészítési módját ismerteti, jócskán túlmutatva a sült krumplin, pürén és főzeléken (amelyek egyénként szintén kiváló, egyszerű fogások). A meglepően változatos recepteket öt tematikus fejezetbe rendezte, amelyek nyitányában egyéb kultúrtörténeti érdekességeket is elmond erről az élelmiszerről. Például a Nyári kedvencek című rész elején a burgonya perui lankától az abszolút világhírig ívelő történetét foglalja össze röviden. A Laktató ételeknél a burgonyafajtákat ismerteti; a Lélekmelegítő ételek bevezető sorai a hasábburgonya kultuszát méltatják; a Fűszeres fogásokban rácsodálkozhatunk a burgonya kulináris sokszínűségére; a Luxusételek című szakasz elején pedig három világhírű burgonyatermelő vállalkozás mutatkozik be - két brit és egy amerikai. Spanyol burgonyás tortilla, burgonyás chaat masala, harisszás burgonyasaláta lencsével, korianderes pakora, kukoricás krumpli tőkehallal és garnélával, lazacpogácsa vízitormaszósszal, indiai ötfűszeres pirított burgonya, caldo verde, burgonyás quesadilla - csak pár azok közül a fogások közül, amelyeket elkészíthetünk Jenny Linford iránymutatásával. A szöveget igényes színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"